U BARU UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Pripremali likvidaciju visokopozicioniranih kriminalaca?

Policija Bara uhapsila je M.P. (28) iz Danilovgrada i V.O. (24) iz Bara zbog sumnje da su pripremali lkvidacije visokopozicioniranih članova suprostavljenog kriminalnog klana.

Oni se terete i da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo krađa. Oni su sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo na dalje postupanje.

“Policija je 10. marta 2020 godine oko 19,00 časova u Baru, na zemljanom dijelu lokalnog puta u blizini sportskog centra „Topolica”, zatekli i kontrolisali M.P. i V.O. Oni su zatečeni prilikom vršenja zatamnjivanja stakala na vozilu marke „VW Golf 2“”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

“Daljom kriminalističkom obradom, izvršenim ispitivanjem navedenog mobilnog telefona, došlo se do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su imenovani vršili pripremanje izvršenja krivičnih djela protiv života i tijela. Operativna saznanja ukazuju da su „mete“ napada trebali biti visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovnae kriminalne grupe iz Bara”, ističu iz Uprave policije.

Ova lica su u policijskim evidencijama registrovani kao lica bliska jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore.

Policija je došla do sumnje da su M.P i V.O.  09. marta 2020. godine ukrali navedeno vozilo na teritoriji opštine Ulcinj, i u prethodnom periodu na teritoriji Bara ukrali registarske oznake koje su postavili na vozilo marke  „VW Golf 2“.

Foto: Uprava policije

Kod lica M.P je tom prilikom pronađen telefon sa inostranom SIM karticom koja pruža usluge kriptovane zaštite.

M.P. i V.O. su, sumnja se, u cilju realizacije teškog krivičnog djela ukrali navedeno vozilo i registarske oznake, nakon čega su zatamljivali stakla na vozilu uz upotrebu folija za zatamnjivanje, kako bi otežali svoju identifikaciju.

Policija je došla do sumnje da su osumnjičeni, u cilju realizacije gore navedenih krivičnih djela i skrivanja sredstava izvršenja, u prethodnom periodu uzeli pod zakup stambeni objekat koji se nalazi u Baru u mjestu Ratac, a gdje im je bio „štek stan“.

“Službenici policije su 11. marta izvršili pretres stambenog objekta koji su koristili V.O. i M.P. kojom prilikom je pronađena snajperska puška sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja, zatim dva bidona veće zapremine sa benzinom, za koji postoji osnovana sumnja da je bio namjenjen u svrhu izazivanja požara na vozilu nakon izvršenja krivičnog djela, a sve u cilju uništenja svih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kao i materijalnih tragova. Pronađena veća količina municije, komunikacionih sredstava, garderobe, kao i više predmeta i tragova koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru”, navodi se u saopštenju.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Opasnost: Na zelenoj pijaci gužva, bez maski, rukavica i...

Fotografije koje šalju čitaoci portala Standard pokazuju da je ispred zelene pijace prisutan...

KK Budućnost Voli donirao 22.000 eura

Košakrkaški klub Budućnost Voli donirao je 22.000 eura NKT-u za borbu protiv epidemije koronavirusa.

“Vladika Irinej naučio Vučića da glumi ucvijeljenu žrtvu”

Piše: Vuk Bačanović Iako je, uz prizore italijanske nonšalantnosti prema vladinim mjerama, koja ovu...

Zagreb: Naoružan hiruškom maskom i nožem opljačkao prodavnicu, pa...

Nakon što mu je 51-godišnja radnica predala novac maskirani muškarac je pobjegao, piše Index.hr.

U BiH šestoro preminulih od korone, ukupno 262 oboljelih

Ukupan broj oboljelih u Bosni i Hercegovini je 262, pet se oporavilo, a šestoro je preminulo.

NAJČITANIJE

Đorđe David iz bolnice: Trčao sam po stanu, kukao,...

On je saopštio da ima koronavirus, a sada je otkrio kako je sve počelo i kakve je...

IZJ: Još jedan potvrđen slučaj koronavirusa, ukupno 85

U Crnoj Gori sad imamo ukupno 85 inficiranih novim koronavirusom.

Vujačić negirao ubistvo Jugoslava Cvetanovića

"Vujačić je negirao zločin. On je u odbrani naveo da u vrijeme ubistva Jugoslava Cvetanovića nije bio...

Muke ugostitelja, frizera, kozmetičara: Bez podrške države teško ćemo...

Oni poručuju da planiraju da zadrže radnike i obezbijede im plate, ali od države traže subvencije, kao...

Medojevići izašli iz izolacije: Sprovedeni u karantin u Sutomoru,...

Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici naložio je da se Medojeviću i njegovj supruzi uruči rješenje...

Komentari

avatar