U BARU UHAPŠENE DVIJE OSOBE: Pripremali likvidaciju visokopozicioniranih kriminalaca?

Policija Bara uhapsila je M.P. (28) iz Danilovgrada i V.O. (24) iz Bara zbog sumnje da su pripremali lkvidacije visokopozicioniranih članova suprostavljenog kriminalnog klana.

Oni se terete i da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i krivično djelo krađa. Oni su sprovedeni u Specijalno državno tužilaštvo na dalje postupanje.

“Policija je 10. marta 2020 godine oko 19,00 časova u Baru, na zemljanom dijelu lokalnog puta u blizini sportskog centra „Topolica”, zatekli i kontrolisali M.P. i V.O. Oni su zatečeni prilikom vršenja zatamnjivanja stakala na vozilu marke „VW Golf 2“”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

[irp]

“Daljom kriminalističkom obradom, izvršenim ispitivanjem navedenog mobilnog telefona, došlo se do relevantnih saznanja, kao i dokaza da su imenovani vršili pripremanje izvršenja krivičnih djela protiv života i tijela. Operativna saznanja ukazuju da su „mete“ napada trebali biti visokopozicionirani članovi suprotstavljene organizovnae kriminalne grupe iz Bara”, ističu iz Uprave policije.

Ova lica su u policijskim evidencijama registrovani kao lica bliska jednoj od organizovanih krminalnih grupa koja djeluje na teritoriji Crne Gore.

Policija je došla do sumnje da su M.P i V.O.  09. marta 2020. godine ukrali navedeno vozilo na teritoriji opštine Ulcinj, i u prethodnom periodu na teritoriji Bara ukrali registarske oznake koje su postavili na vozilo marke  „VW Golf 2“.

Foto: Uprava policije

Kod lica M.P je tom prilikom pronađen telefon sa inostranom SIM karticom koja pruža usluge kriptovane zaštite.

M.P. i V.O. su, sumnja se, u cilju realizacije teškog krivičnog djela ukrali navedeno vozilo i registarske oznake, nakon čega su zatamljivali stakla na vozilu uz upotrebu folija za zatamnjivanje, kako bi otežali svoju identifikaciju.

Policija je došla do sumnje da su osumnjičeni, u cilju realizacije gore navedenih krivičnih djela i skrivanja sredstava izvršenja, u prethodnom periodu uzeli pod zakup stambeni objekat koji se nalazi u Baru u mjestu Ratac, a gdje im je bio „štek stan“.

“Službenici policije su 11. marta izvršili pretres stambenog objekta koji su koristili V.O. i M.P. kojom prilikom je pronađena snajperska puška sa optičkim nišanom kao i prigušivačem pucnja, zatim dva bidona veće zapremine sa benzinom, za koji postoji osnovana sumnja da je bio namjenjen u svrhu izazivanja požara na vozilu nakon izvršenja krivičnog djela, a sve u cilju uništenja svih predmeta koji su korišteni prilikom izvršenja kao i materijalnih tragova. Pronađena veća količina municije, komunikacionih sredstava, garderobe, kao i više predmeta i tragova koji će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru”, navodi se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Joković: Pristajem da kao lider opozicione stranke ne budem...

Joković je u reagovanju naveo da SNP pristaje na svaki predlog bilo koje opozicione partije koji vodi...

Prodaje nevinost na aukciji, početna ponuda je 100.000 eura

Otkrila je da je godinama čekala princa na bijelom konju, ali da nije mogla da ga pronađe,...

U Srbiji preminulo još 11 osoba, 357 novozaraženih koronavirusom

Na respiratoru su 118 pacijenata. Zvaničan broj preminulih je 341.

Razlika između patološke i “normalne” ljubomore

Patološka ljubomora nije sakrivena, ne drži se za sebe i vrlo je jasna, a prepoznaćeš je po...

Glavni grad ima novi portal

"Novi web portal predstavlja kvalitetnu i sadržajnu platformu koja će se ubuduće konstantno nadograđivati i ažurirati novim...

NAJČITANIJE

SUKOB U SRPSKOM KORPUSU:: Prekidom litija Amfilohije i Joanikije...

U tekstu pod nazivom ,,Mitropolit Amfilohije i episkop Joanikije izdali srpske interese“ kolumniste Zorana Đurovića navodi se...

Ovo je naša crkva, Cuce su srce stare Crne...

Organizatori su pokušali da isposluju sa policijom da omogući održavanje skupa i da ga obezbjeđuje. Prema saznanjima...

Dabović: Odbila sam SEKS sa PRESJEDNIKOM i otjerali su...

Svašta sam doživjela u karijeri. Događalo mi se i da mi nude velik novac za jednu noć,...

VIDEO: Učesnik protesta u Beogradu: Ćale, ovo je za...

Novinarka N1 Jelena Zorić anketirala je učesnike protesta ispred Skupštine Srbije, pitajući ih oko ponoći zašto ne...

HIT LJETA: “Mala za brata”

„Mala“ na YouTube-u dolazi praćena spotom koji će vam zadržati pažnju ali i natjerati vas da ga...

Komentari

avatar