Izvor:Pobjeda

Ubica ispalio devet metaka u Roganovića i pobjegao motorom

Šćepan Roganović (36) iz Herceg Novog ubijen je juče oko 9 sati na stepeništu Sima Matavulja, koje od Kanli kule vode do glavnog gradskog trga u Herceg Novom.

Prema nezvaničnim informacijama, na Roganovića – koji je silazio stepenicama ka trgu gdje se nalazio kafić koji je držao – za sada nepoznata osoba ispalila je devet metaka. Način na koji je Roganović likvidiran ukazuje da se da se radi o klasičnoj sačekuši i planiranom ubistvu, jer je ubica očito dobro poznavao navike žrtve.

Istražitelji su utvrdili da je pucano iz pištolja kalibra devet milimetara, a na brdu su, prema informacijama Pobjede, pronašli i zapaljen motor za koji se sumnja da je ubica koristio prilikom bjekstva.

Tragovi

Kako nam je nezvanično saopšteno iz više izvora, prema operativnim saznanjima policije, Roganovića nijesu tretirali kao člana organizovane kriminalne grupe, ali nijesu ni isključili mogućnost da je na neki način bio uključen u njihovo djelovanje.

Stepenište Sima Matavulja je vrlo prometna pješačka zona koja spaja magistralu i naselja Srbina i Nemila sa centrom grada.

No to nije omelo ubicu da Roganovića mirno sačeka na sredini stepenica i puca u njega.

Odatle je imao tri pravca za bjekstvo, kroz takozvana „magareća vrata“ prema trgu Belavista, dolje prema Trgu Nikole Đurkovića ili uz stepenice, pa prema magistrali.

Policija je juče blokirala grad, ali nije uspjela da pronađe trag do ubice. Načelnik Centra bezbjednosti Goran Banićević kazao je novinarima da je Dežurnoj službi u 9 sati i 10 minuta prijavljeno da je na stepeništu kod Kanli kule došlo do upotrebe vatrenog oružja.

“Zatekli smo Š. R. 1983. godište, koji nije davao znake života… Svi kapaciteti UP su stavljeni na raspolaganje i uspostavljena je blokada grada. Preduzimaju se službene mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog teškog krivičnog djela”, kazao je Banićević.

Pravci istrage

Dobro obaviješteni izvori iz bezbjednosnih službi sumnjaju da je motiv zločina osveta škaljaraca za ubistvo Veselina Vukotića (69), oca Jovana i Igora, koji slove za visokopozicionirane članove ove kotorske kriminalne grupe. To će biti jedan od pravaca istrage.

Vukotić je ubijen 20. aprila prošle godine, na njega je u kotorskom naselju Dobrota nepoznata osoba ispalila više hitaca i pobjegla. Za vrijeme izvršenja ovog zločina, Veselinov sin Jovan Vukotić bio je u beogradskom zatvoru gdje je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog falsifikovanja isprava, a drugi sin Igor u bjekstvu, jer se terete za stvaranje kriminalne organizacije koja je pripremala ubistva. Jovan Vukotić izručen je Crnoj Gori prije pet dana.

Šćepan Roganović, je bio stariji sin Nika Roganovića, koji je ubijen krajem jula 2017. u naselju Nemila, i brat Duška Roganovića koji je teško povrijeđen u aprilu iste godine, kada je ispod njegovog automobila postavljena eksplozivna naprava.

Istražitelji sumnjaju da je Niko Roganović ubijen jer je istraživao ko je pokušao da ubije njegovog sina Duška. U obračunima je stradao i Vladimir Roganović koji je likvidiran u decembru 2018. godine u Beču i on je bio brat od strica stradalom Šćepanu.

Istražitelji vjeruju da je Šćepan Roganović ubijen u nastavku obračuna kriminalnih kotorskih klanova – škaljarskog i kavačkog.

Iako tvrde da nije povezan sa djelovanjem kriminalne grupe označene kao kavački klan, inspektori sumnjaju da ga je učešće njegove braće u tim poslovima koštalo života.

Šćepan Roganović, hapšen je u akciji „Mimoza“ u Herceg Novom zbog zelenašenja krajem 2017. godine, ali te optužbe nijesu nikad potkrijepljene.

Prije manje od mjesec – 19. januara u Atini ubijen je vođa škaljarskog klana Igor Dedović iz Kotora i njegov prijatelj i vođa podgoričkog ogranka Stevan Stamatović iz Podgorice. Na njih su pucala četvorica dok su sjedjeli u restoranu sa suprugama i djecom.

Na čelu kavačke grupe, prema procjenama policije, su Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer. Kašćelan je prije skoro dva mjeseca izašao iz pritvora gdje je bio zbog optužbe da se bavio zelenaštvom. On je izašao uz kauciju nekretnina čija vrijednost je pola miliona. Drugi vođa kavačkog klana Radoje Zvicer, odavno je napustio Crnu Goru.

Serija brutalnih obračuna krenula je 19. februara 2015. godine kada je u Bloku 5 u podne dignut u vazduh „audi“ Milana Vujotića, dok je sjedio sa porodicom u obližnjem lokalu, zbog nestanka tovara kokaina.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Skandal u hrvatskoj vojsci: Drogirali se tokom misije, hitno...

Pripadnici Vojne policije Hrvatske vojske iz sastava 2. hrvatskog kontingenta u NATO aktivnosti Ojačane prednje prisutnosti u...

Evo kakvo nas vrijeme očekuje sjutra

Na sjeveru, tokom jutra ili prijepodneva, po kotlinama magla. Vjetar uglavnom slab do...

Prvi slučaj zaraze korona virusom državljanke Rusije na kruzeru

Žena će biti prevezena u bolnicu gdje će nastaviti lečenje, navedeno je u postu na Fejsbuku ruske...

Ljepotica tananog struka sa nešto više od milion pratilaca

Sa više od milion pratilaca na Instagramu Karla Džara je prava senzacija i ljepotica zanosnih oblina na...

Dženifer Aniston i Bred Pit usvajaju dijete?

"Oni će biti sjajni roditelji. Oboje žele jednako da budu uključeni u život djevojčice koju uskoro treba...

NAJČITANIJE

Saslušana Razija Dacić: Uspjela sam da mu otmem nož...

Prilikom saslušanja kod tužioca, Dacićeva nije mogla da se sjeti na koji način je počinila ubistvo, niti...

Duško Roganović upozoravao: “Bratu Šćepanu mi crtaju metu, oca...

Roganović je u pismu, koje je dostavio tada redakciji "Dana", naveo da policija...

Pucnjava na Cetinju, ubijen Andrija Gazivoda

Večeras oko 20:50 došlo je do pucnjave u kojoj je ubijen Andrija Gazivoda (31), saopšteno je nezvanično...

Stojanović i Asanović uhapšeni zbog podmetanja požara

Podgorički policajci uhapsili su Bata Stojanović (48) i Dana Asanovića (41) zbog postojanja osnovane...

Tako to radi “srećna televizija”: Marić premontirao prilog RTS...

Nedavno je Savjet Agencije za elektronske medije (SAEM)...

Komentari

avatar