UBISTVO ROGANOVIĆA: Krivične prijave protiv još dvije osobe, M.B. označen kao ubica

Uprava policije je u koordinaciji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, praduzimajući aktivnosti na identifikovanju lica koja su ušestvovala u ubistvu Šćepana Roganovića (37), u Herceg Novom podnijela poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv M.B.. i I.G.

Krivična prijava je podnijeta protiv M.B. zbog sumnje da je počinio teško ubistvo, stavaranje krivminalne organizacije i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.  

I.G. se tereti za krivično djelo teško ubistvo i stvaranje kriminalne organizacije. Osumnjičeni nijesu dostupni nadležnim organima Crne Gore i oni se potražuju.  

“Preduzimajući tužilačko – policijske aktivnosti na rasvjetljavanju teškog ubistva Š.R. koje je počinjeno 13. februara 2020. godine, policija je došla do sumnje da je K.V. (42) iz Herceg Novog u 2019. godini formirao kriminalnu grupu koju su činili M.B, M.Đ, I.G, i druga za sada neidentifikovana lica, a koja je za cilj imala  vršenje krivičnih djela protiv života i tijela”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaju da je svaki član kriminalne organizacije imao unaprijed određen zadatak i ulogu, a djelovanje kriminalne organizacije je planirano na duži vremenski period,  uz primjenu tačno određenih pravila unutrašnje kontrole i discipline pripadnika kriminalne organizacije.

“Prikupljeni su materijalni i personalni dokazi koji ukazuju na sumnju da je M.B. djelujući po planu kriminalne organizacije 13. februara oko 09,05 časova, na stepeništu  Sima Matavulja prišao oštećenom Š.R. i iz pištolja marke „Crvena zastava” cal. 9 mm ispalio najmanje devet projektila u njegovom pravcu”, navode iz Policije.

Nakon izvršenog djela M.B. se, sumnja se, trčećim korakom udaljio sa lica mjesta u pravcu ulice I Bokeške brigade gdje ga je na motociklu marke „Piaggio” sačekao K.V. poslije čega se se motociklom udaljili u pravcu mjesta Sasovići, gdje su, kako se sumnja, zapalili motocikl i vatreno oružje korišćeno prilikom izvršenja krivičnog djela. M.B. i K.V. su se nakon toga uadljili u mjestu Zlenika gdje su imali iznajmmljeni stan.  

Djelujući po planu kriminalne organizacije osumnjičeni I.G. je, sumnja se, imao je zadatak da prati kretanje oštećenog i o tome obavještava organizatora kriminalne organizacije K.V. posredstvom kriptovanog telefona.

Takođe, I.G. je, kako se sumnja, po nalogu i uputstvima organizatora kriminalne organizacije u januaru 2020. godine preuzeo od za sada nepoznatog lica motocikl „Piaggo” koji je 2018. godini otuđen u Španiji, a koji je kasnije korišćen prilikom izvršenja krivičnog djela ubistva Š.R. Navedeni motocikl je I.G. prevezao do Herceg Novog, gdje ga je u mjestu Zelenika predao K.V. i M.B.

Osumnjičeni M.Đ. je lišen slobode 18. februara zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije. On je uz kriivčnu prijavu priveden na dalju nadležnost Specijaolnom državnom tužilaštvu.  

Službenici Uprave policije u kordinaciji sa Specijalnim državnim tužiocem preduzimaju mjere i radnje na identifikovanju ostalih lica koja su učestvovala u planiranju, pripremi i izvršenju teškog ubistva Š.R.

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

VRELA RIBNIČKA: Izolovana porodica, inficiran otac dvanaestoro djece

Portal RomaNet saznaje da je B.B. (39) otac dvanaestoro djece inficiran i da je ranije tražio pomoć od...

SAD poziva države da oslobode ljude koji su u...

Specijalni američki izaslanik za vjerske slobode Sem Braunbek rekao je da je pandemija koronavirusa doprinela hitnosti situacije,...

U Francuskoj umrla još 471 osoba, novozaraženih više od...

U francuskim bolnicama je 26.000 oboljelih od koronavirusa od kojih 6.399 na intenzivnoj, navodi agencija AFP.

CDC-DRAMATIČNE brojke iz SAD: 213,144 zaraženih i 4,513 MRTVIH

CDC ističe da su ti podaci preliminarni i da ih nisu potvrdile savezne države.

Predsjednik iranskog parlamenta pozitivan na koronavirus

Nakon što su se pojavili određeni simptomi, podvrgnut je testiranju na koronavirus i rezultat je pozitivan. Laridžani...

NAJČITANIJE

(FOTO/VIDEO)VRELA RIBNIČKA: Medicinske ekipe uzimaju briseve i prikupljaju informacije...

Sve se dešava kod lamela u neposrednoj blizini izbjegličkog kampa. Prisutni su i pripadnici policije.

Uhapšen Nikšićanin: Sjekirom ubio dva psa

"Policija je postupajući po prijavi građana da jedno lice sjekirom udara psa, u naselju Rubeža zatekla M.R. i dva uginula...

Eraković: Sve više mladih ima teške komplikacije, na respiratoru...

"Jedan od dva pacijenta na respiratoru, spada u srednje godine. Nema opuštanja ni u jednoj starosnoj...

#CORONAINFO: Novi sajt za tačne informacije vezane za virus...

"Cilj je da se na jednom mjestu nađu tačne, pravovremene i korisne informacije...

Selo Biokovac u karantinu: Zaraženo dvoje iz kuće žene...

Uzorci su uzeti od 27 osoba iz sela Biokovac u MZ Grab - Kičava, od kojih je pet...

Komentari

avatar