UPRAVA POLICIJE ZA STANDARD: Mašković provjeravao prijavu protiv Lob-a, postupio profesionalno

Iz Uprave policije za Standard su saopštili da je visoki policijski funkcioner Saša Mašković, koji se pominje u aferi ''Lob'', postupao profesionalno i u skladu sa zakonskim ovlašćenjima prilikom rada na ovom predmetu.

Vlasnik kladionica „Lob“, Miško Lilić, na audio snimku, koji je objavio M portal, tokom jednog od razgovora pojašnjava kako je ministar bez portfelja Zoran Miljanić zvao pomoćnika direktora UP Sašu Maškovića i da će sve biti kako treba. Takođe postoji i razgovor između Lilića i Maškovića u kojem se dogovaraju da sretnu na kafu, kako bi “pojasnili situaciju”.

Iz policije pojašnjavaju da je Mašković bio zadužen za provjeru prijave protiv Lob kladionica u Sektoru za finansijsko – obavještajne poslove.

“U okviru predmeta iz prethodnog perioda koji nije okončan, kao što je to objavljeno u nekim sredstvima informisanja, koji je i dalje u radu, u postupku izviđaja od strane Specijalnog državnog tužilaštva, prethodno je postupao i Sektor za finansijsko – obavještajne poslove, vršeći odgovarajuće provjere o čemu je svojevremeno pisanim putem upoznato tužilaštvo.

Nakon ovog upoznavanja Sektor za finansijsko – obavještajne poslove je i dalje vršio odgovarajuće aktivnosti iz svog djelokruga rada, uz obavještavanje tužioca, a što će nastaviti i u buduće po službenoj dužnosti i na osnovu naloga tužilaštva. U okviru ovog već formiranog predmeta, koji je označen stepenom tajnosti, Specijalno državno tužilaštvo vrši potrebne provjere i utvrđivanje
činjenica o postojanju osnova sumnje da je izvršeno krivično djelo iz stvarne nadležnosti Specijalnog državnog tužilaštva. V.d. pomoćnika direktora – rukovodilac Sektora za finansijsko – obavještajne poslove Saša Mašković je u odnosu na postupanje iz svoje nadležnosti profesionalno postupao u okviru zakonskih ovlašćenja”, saopšteno je Standardu iz Uprave policije.

Podsjećamo M portal je objavio dio dokaza o umiješanosti ministra bez portfelja, nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu unutražnjih poslova, Zorana Miljanića i poslanika liste „Crno na bijelo“ dr Srđana Pavićevića u koruptivne radnje, kojima je krajem 2021. godine spriječena ili usporena istraga protiv sportskih kladionica „Lob“, koju je tada pokrenula Uprava za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

Iz SDT-a su Standardu saopštili da u okviru tog predmeta provjeravaju da li ima osnove sumnje da su Miljanić i Pavićević počinili krivično djelo .

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Preuzimanje Željezare da se završi do 1. septembra

Predstavnik radnika Željezare Ivan Vujović kazao je za Televiziju Crne Gore da su...

Crnogorski PEN centar: Abazović još jednom bahato crta metu...

Njihovo saopštenje prenosimo integralno: "Nasred śednice Parlamenta Crne Gore Abazović...

Čanak o Abazoviću: Po običaju laže

„Kaže Dritan Abazović u Skupštini Crne Gore da me crnogorska opcija dovodi u...

Abazović: Sve se dešava zbog zaplijenjenih Bemaksovih cigareta, politički...

- Ta kompanija osnovala je M portal. Taj M portal nije samo jedan mediji, nego je takozvani...

Mtel nagradio najbolje u četvrtom ciklusu konkursa ”Zajedno ka...

„Veoma smo zadovoljni ovim, prije svega, društveno odgovornim projektom...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Roki
Roki
05/08/2022•07:33 07:33

Ljudi ne sprdajte se, ako smo glupi nijesmo slijepi i gluvi.

Rajko
Rajko
05/08/2022•09:56 09:56

U Spuz Miljanica sta čekate?