Uručeni sertifikati učesnicima obuke u uklanjanju improvizovanih eksplozivnih naprava

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i direktor Uprave policije Zoran Brđanin uručili su sertifikate pripadnicima VCG i UP koji su završili obuku u uklanjanju improvizovanih eksplozivnih naprava (IED), koju su realizovali eksperti Federalnog istražnog biroa (FBI) SAD, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

General Đurović je naglasio da je zahvalan što su pripadnici Vojske Crne Gore i njihove kolege iz Uprave policije imali priliku da razmjenjuju iskustva sa vrhunskim stručnjacima u oblasti uklanjanja IED, te naglasio da je interresorna saradnja temelj jakog bezbjednosnog sistema.

“Istakao je da će Vojska raditi na modernizaciji jedinice koja se bavi tom oblašću, kao i da vjeruje da će se slična saradnja nastaviti i u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Rajzing Ranke je kazala da su SAD posvećene u pomoći Crnoj Gori da ostvari svoje ciljeve na polju nacionalne i javne bezbjednosti.

“Ambasadorka je poručila da je u odgovoru svakom izazovu ključan isti element, a to je dobra obučenost i saradnja organa bezbjednosti”, piše u saopštenju.

Direktor Uprave policije je rekao da se kroz ovakve aktivnosti pokazuje snaga pravog partnerstva, te da će ova obuka jačati kapacitete MUP-a i VCG da odgovore na sve izazove.

“Instruktori iz FBI su skoro dvije sedmice radili sa IED stručnjacima iz Vojske Crne Gore i Uprave policije, pri čemu su primjenjivali najsavremenije procedure iz te oblasti, uz upotrebu specijalizovanih robota, modernih zaštitnih odijela i opreme za uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava”, zaključuju iz ministarstva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sudija odgledao snimak sa aerodroma: Gardašević pušten na slobodu,...

Podsjećamo, Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet protiv Cetinjanina I. G. kojeg sumnjiče za ugrožavanje...

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare