Uručeni sertifikati učesnicima obuke u uklanjanju improvizovanih eksplozivnih naprava

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, ambasadorka Sjedinjenih Američkih Država Džudi Rajzing Rajnke i direktor Uprave policije Zoran Brđanin uručili su sertifikate pripadnicima VCG i UP koji su završili obuku u uklanjanju improvizovanih eksplozivnih naprava (IED), koju su realizovali eksperti Federalnog istražnog biroa (FBI) SAD, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

General Đurović je naglasio da je zahvalan što su pripadnici Vojske Crne Gore i njihove kolege iz Uprave policije imali priliku da razmjenjuju iskustva sa vrhunskim stručnjacima u oblasti uklanjanja IED, te naglasio da je interresorna saradnja temelj jakog bezbjednosnog sistema.

“Istakao je da će Vojska raditi na modernizaciji jedinice koja se bavi tom oblašću, kao i da vjeruje da će se slična saradnja nastaviti i u budućnosti”, navodi se u saopštenju.

Rajzing Ranke je kazala da su SAD posvećene u pomoći Crnoj Gori da ostvari svoje ciljeve na polju nacionalne i javne bezbjednosti.

“Ambasadorka je poručila da je u odgovoru svakom izazovu ključan isti element, a to je dobra obučenost i saradnja organa bezbjednosti”, piše u saopštenju.

Direktor Uprave policije je rekao da se kroz ovakve aktivnosti pokazuje snaga pravog partnerstva, te da će ova obuka jačati kapacitete MUP-a i VCG da odgovore na sve izazove.

“Instruktori iz FBI su skoro dvije sedmice radili sa IED stručnjacima iz Vojske Crne Gore i Uprave policije, pri čemu su primjenjivali najsavremenije procedure iz te oblasti, uz upotrebu specijalizovanih robota, modernih zaštitnih odijela i opreme za uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava”, zaključuju iz ministarstva.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Poslije sto godina: Crnogorska zastava na crkvi na Bijeloj...

“Ovime su se Bandići pridružili ostaloj braći Crnogorcima koji su krenuli u misiju vraćanja crnogorskih simbola u...

POTVRĐENA OPTUŽNICA PROTIV BIVŠEG RUKOVODSTVA IRF: Vukčevića, Vujovića, Jankovića...

Na optužnici Specijalnog tužilaštva su, pored Vukčevića, direktora Sektora za kredite Zorana Vujovića, šefa Sektora za finansijske...

U ODGOVORU STANDARDU: Air Montenegro još nema procjenu štete...

"U ovom trenutku postoji dio procjene troškova, a konačna procjena će se utvrditi...

Ako Vlada padne, moguće ponovno odlaganje lokalnih izbora

S druge strane, ukoliko padne, formiraće se nova izvršna vlast ili će se ići na nove izbore...

Mihailo: Neka na svakoj našoj crkvi i manastiru osvane...

"Vladajuće političke snage kreiraju ambijent koji pogoduje desničarskim skupinama da nasrnu na nas i naše svetinje.

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare