test

Ustavni sud donio rješenje po kojem je Knežević nezakonito u pritvoru: Ne postoji opasnost od bjekstva

Standard

19/09/2023

11:16

Ustavni sud ukinuo je rješenje Apelacionog suda o produženju pritvora osumnjičenom bivšem pomoćniku direktora Uprave policije Dejanu Kneževiću, saopštio je za portal Standard jedan od njegovih advokata Božo Milonjić.

Prema njegovim riječima, u svakoj odluci Ustavni sud ukazuje na povredu Ustava Crne Gore i drugih odredbi zakona, tvrdeći, da pritvor po osnovi opasnost od bjekstva u slučaju okrivljenog Dejana Kneževića nije pravno održiv.


“Po njihovom sudu okolnost da su neka lica u bjekstvu ne može predstavljati posebnu okolnost koja ukazuje da će se boravkom na slobodi okrivljeni Knežević povezati sa licima nedostupnim državnim organima, te da će mu ta lica dalje pomoći da se krije i bježi. Mimo navedenog Ustavni sud nalazi da visina zaprijećene kazne u konkretnom slučaju ne može biti osnov za određenje pritvora odnosno produženja pritvora okrivljenom”, saopštio je advokat Milonjić.

Takodje, kako je kazao, Ustavni sud nalazi da je Apelacioni sud u spornom periodu odlučivanja predugo odlučivao o tada izjavljenoj žalbi “čime je povrijeđeno načelo hitnosti imajući u vidu da se radi o pritvorskom predmetu”.

Podsjećamo, pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala
Dejan Knežević, uhapšen je 22. marta ove godine zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Izvor (naslovna fotografija):

Privođenje Dejana Kneževića, Mara Babović, Pobjeda

Ostavite komentar

Komentari (0)