Čađenović: Proširena istraga protiv jedne osobe za otmicu i ubistvo Radulovića

Specijalni tužilac Saša Čađenović je na konferenciji za novinare rekao da je SDT proširilo istragu protiv Đ.P. zbog sumnje da je učestvovao u otmici i ubistvu Mila Radulovića zvanog Kapetan.

Čađenović je kazao da Đ.P. sumnjiče da je 21. decembra 2020. godine sa M.R. u štek stanu ubio Radulovića.

Čađenović je rekao da su 24. decembra prošle godine donijeli naredbu o sprovođenju istrage protiv Z.M., Đ.M., B.Đ., Đ.V., M.M., M.N, M.G., I.B. i T.D. koje sumnjiče da su pripremali više ubistava.

Čađenović je kazao da se sumnja da je 21. decembra 2020. godine u unaprijed pripremljenom štek stanu gdje je M.R. lišen života, a njegovi tjelesni ostaci su odneseni na Lovćen i zapaljeni.

Prema njegovim riječima, SDT je 24. decembra prošle godine podgiao optužnicu zbog sumnje da su Z.M. i jedno neidetifikovano lice djelovali na teritoriji Crne Gore od početka preprošle godine.

– Plan se sastojao u vršenju kriminalnih djela ubistvo, teško ubistvo, držanje eksplozivnih materija i oružja i promet droga. Devet lica su sumnjivi da su ozvršili više krivičnih djela i planirali izvršenje krivilčnih djela na štetu državljana Srbije u toj zemlji. Oni su u okviru svojih uloga bili zaduženi za praćenje lica koja su bila određena za lišavanje života.

Čađenović je saopštio da su neki izvršioci stvarali i alibije za druge počinioce krivilnih djela i omogučivali im da prelaze granicu Crne Gore.

– Prema dokazima koji su prikupljeni postoji sumnja da je 17. oktobra 2020. u Podgorici izvršeno krivilno djelo teško ubistvo na štetu lice P.N. i P.D. – rekao je Čađenović.

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) i Uprava policije će na konferenciji zvanično obavijestiti javnost o detaljima akcije zaplijene pola tone kokaina u magacinu kompanije Voli.

Konferenciji prisustvuju specijalni tužilac Saša Čađenović, v.d. direktorice Uprave prihoda i carina Milena Petričević, glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, njegova stručna saradnica Jovanka Krunić, specijalni tužilac Miroslav Turković i rukovodilac Specijalnog policijskog odjeljenja Dragan Radonjić.

Najmanje pola tone kokaina carinici su zaplijenili prije dva dana u magacinu logističkog centra kompanije Voli u Zeti.

Za sada je uhapšen špediter iz Bara Đ.D zbog sumnje da je povezan sa tovarom od 400 kilograma kokaina.

Prethodno je uprava te kompanije prijavila policiji da su radnici u magacinu pronašli sumnjivu supstancu u paketima sa bananama, nakon čega je pokrenuta istraga.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Joković: Krivokapić obmanuo javnost, pet poslanika SNP sjutra pred...

On je rekao da premijer Zdravko Krivokapić iznosi potpune neistine o tome kako će poslanici SNP-a glasati.

Knežević: Pozivam bratstvo Eskobara da riješi spor, kuća im...

 Pozivam bratstvo Eskobara da riješi spor, kuća im ga daje, napisao je predsjednik DNP-a i jedan od...

Mikić: Ne znamo sa kim se svađa premijer, fotelje...

Mikić ističe da je Crna Gora prevazišla period kada se zbog jedne porodice ili par ljudi zarobljavala...

Zeković: SDP će podržati građansku, nezavisnu Crnu Goru, okrenutu...

Prema njegovim riječima, naredna vlada mora predstavljati “vrijednosni otklon od dominantne politike postojeće”. “Biti...

Radović: Premijer reče da je ovo najbolja Vlada u...

“Isti kaže da su slučajno otkrivene tri pošiljke narkotika, čime smo dokazali da se s kriminalom možemo...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare