Veljović oslobođen optužbe za napad na policajca

Savjetnik predsjednika države i nekadašnji direktor Uprave polciije Veselin Veljović, oslobođen je optužbe da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve Joanikija, saopštila je sudija cetinjskog Osnovnog suda Marija Ćupić tokom današnjeg izricanja presude.

Na ročištu održanom u utorak, tužiteljka Sanja Radunović ocijenila je da su u provedenim dokazima u svemu potvrđeni navodi optužnog akta, predloživši da se Veljović proglasi krivim.

Veljović je u završnoj riječi kazao da je tužiteljka podlegla političkom pritisku i pritisku javnosti, te da je optužni predlog pun pretpostavki i špekulacija.

Advokat Mihailo Volkov je komentarišući presudu sutkinje Ćupić za Pobjedu, ocjenio da se radi o jedinoj mogućoj ali I hrabroj odluci jer sam siguran da je u današnjim vremenima bilo i političkih uticaja da se odluči drugačije.

Pozdravljam ovu odluku Osnovnog suda na Cetinju iako nije pravosnažna. Očekujem da ova odluka zavrdijedi potvrdu I kod Višeg suda ukoliko se tužilaštvo bude žalilo na prvostepenu presudu. Očekujem žalbu tužilaštva ali u svakom slučaju ne očekujem da Viši sud nađe druge razloge pored onih koje je utvrdio Osnovni sud u Cetinju – kazao je advokat Volkov.

On je naveo da je sud je u potpunosti uvažio argumente odbrane i u presudi naveo da ne postoje dokazi koji upućuju na činjenicu da je Veselin Veljović izvršio krivično djelo za koje ga je teretilo cetinjsko tužilaštvo.

Advokat Volkov je u završnoj riječi kazao da nema dilemu da tužilaštvo nije uspjelo da dokaže tvrdnje iz optužnog predloga.

On je u ponedjeljak pred sudom kazao da je uvjeren da će se potvrditi da se 5. septembra desio napad na sve crnogorsko što je vjekovima stvarano te da će istorija potvrditi da je nekoliko stotina građana, uključujući i njegovog branjenika ustalo da zaštiti istinske vrijednosti, svoju i čast Crne Gore.

On smatra da ne postoji kumulativna ispunjenost nužnih elemenata da bi se djelo koje stavlja na teret Veljoviću tretiralo kao krivično djelo napad na službeno lice te da su to dokazali i iskazi saslušanih svjedoka.

Volkov je prted sudom ranije kazao da je Veselin Veljović bio targetiran i da je traženo da se on u bitnom snima od cijele mase.

Prema ocjeni Volkova I suda ni takav snimak nije dokazao postojanje napada Veljovića na štetu Bulatovića, već je isti u potpunoj suprotnosti sa iskazima svih svjedoka kao I samog Bulatovića.

Volkov je rekao da vjeruje da će se organizatori događaja od 5. septembra 2021. godine koji je bio povod za Belvederski ustanak zastiđeti svojih djela kako prema građanima Crne Gore, tako i prema Veljoviću.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

(UŽIVO) Vlada o ustupanju Majbaha, produženju akciza za gorivo,...

Vlada će danas usvojiti Protokol o pristupanju Finske i Švedske NATO savezu, najavio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

Zelenski: Ukrajina počela da izvozi struju u EU

"Prešli smo važan korak u našem približavanju EU", rekao je sinoć predsjednik Ukrajine,...

Šćekić: Moguće ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja u...

"Sve elektrane sada traže ovu sirovinu, tako da smo imali poziva i interesovanja...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare