Viši sud: Rovčaninu određen pritvor do 30 dana

Nikšićaninu Dejanu Rovčaninu danas je nakon što je izručen Crnoj Gori iz Republike Srpske u podgoričkom Višem sudu određen pritvor do 30 dana zbog optužbi da je jedan od vođa kriminalne grupe koja je pokušala šverc 56 kilograma kokaina školskim brodom Jadran.

Rovčanin je uhapšen 29. Jula u Banja Luci po potjernici koju je za njim raspisala podgorička kancelarija Interpola jer ga je Viši sud potraživao kako bi se obezbjedilo njegovo prisustvo na suđenju za optužbe za stvaranje kriminalne organizacije, šverc droge i nedozvoljeno držanje oružja.

Prilikom hapšenja Rovčanina, kod njega su pronađena falsifikovana dokumenta na druge lične podatke koje je koristio tokom svog skrivanja.

Prema navodima optužnice, Nikšićanin Dejan Rovčanin i srpski državljanin Vladimir Račić tokom 2018. godine oformili su kriminalnu organizaciju kojoj su pristupili Vojin Stupar, podoficir Vojske Crne Gore Duško Radenović, Tivćanin Radomir Osmajić i stariji vodnik Miloš Kulić kome je u istrazi dodijeljen status svjedoka saradnika.

Njihov zadatak je bio da na školski brod „Jadran“ sakriju kokain koji je trebalo da se preveze u Tursku. Pošiljka kokaina trebalo je da bude plaćena heroinom koji bi na isti način bio prokrijumčaren u povratku.

Kulić i Radenović su kokain spakovan u rance dovezli do školskog broda ,,Jadran“ i Radenović je, kako se osnovano sumnja, drogu smjestio u spavaonu, ispod svog kreveta, a dio u vojničke ormariće.

Kulić je u istrazi istakao da Osmajić nije znao da je droga unešena na brod.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

SNIMAK RAZOBLIČIO KNEŽEVIĆEVU LAŽ, Martinović: Zastrašujuće je što bi...

Ivan Gardašević pritvoren je u srijedu popodne, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Podgorici Harisa Šabotića, nakon...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare