Viši sud: Verici Maraš produžen pritvor za još mjesec dana

Viši sud produžio je za mjesec dana pritvor bivšoj izvršnoj direktorici ''Plantaža'' Verici Maraš, zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

Verica Maraš uhapšena je krajem avgusta zbog sumnje da je zloupotrebila položaja u privrednom poslovanju, a prema navodima uprave policije procijenjena vrijednost štete koja joj se stavlja na teret veća od pet miliona eura.

Riječ je o zaključenju vansudskog poravnanja između “Plantaža” i OMP Inženjering iz Podgorice, u vezi čega se već sprovodi istraga protiv pojedinih okrivljenih članova Odbora direktora oštećenog društva i to po krivičnoj prijavi SPO, same kompanije i NVO Alternativa. P

Podsjećamo, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva su 11. jula uhapšeni bivši članovi Odbora direktora “Plantaža” Veselin Vukotić, Božidar Mihailović, Ðorđe Rajković, Sead Šahman i Duško Perović.

SDT ih sumnjiči da su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog društva Plantaže 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je nanijeta šteta kompaniji, a OMP Inženjeringu pribavljena korist.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare