Vladi zabranjeno održavanje sjednice skupštine akcionara EPCG, plaća i troškove postupka

Privredni sud Crne Gore donio je odluku kojom se usvaja žalba Elektroprivrede Crne Gore, u odnosu na poništenje odluka Vlade o sazivanju skupštine akcionara te kompanije, čije zakazivanje je objavljeno u dnevnim listovima ''Dan'' i ''Vijesti'', saopšteno je iz ovog Suda.

Sazivanjem vanredne sjednice skupštine akcionara Elektroprivrede (EPCG) Vlada je prekršila Zakon o privrednim društvima. Vlada, kao akcionar, nije mogla sazvati sjednicu za 25. februar. To su mogli da urade ili odbor direktora EPCG ili Privredni sud, ukoliko bord to nije uradio za mjesec nakon zahtjeva akcionara.

U postupku koji se vodi pred ovim sudom, Privredni sud Crne Gore je dana 22.02.2021. godine donio odluku kojom se ”usvaja predlog za obezbjeđenje i ODREĐUJE PRIVREMENA MJERA kojom se protivniku obezbjeđenja Državi Crnoj Gori – Vladi Crne Gore ZABRANJUJE održavanje XXII Vanredne sjednice skupštine akcionara privrednog društva „Elektroprivreda Crne Gore“ AD Nikšić, za 25.02.2021.godine, koja je zakazana Zaključkom Vlade Crne Gore br.07-322 od 22.01.2021.godine, a čije zakazivanje je objavljeno u dnevnim listovima „Dan“ i „Vijesti“, dana 23. i 24. januar 2021.godine.”

Takođe, kako piše u odluci Privrednog suda, OBAVEZUJE SE Vlada Crne Gore da, u najmanje dva štampana dnevna lista, objavi Obavještenje kojom se skupština akcionara privrednog društva EPCG otkazuje.

”Privremena mjera važi do pravosnažnog okončanja spora koji je predlagač obezbjeđenja dužan pokrenuti, u roku od 30 dana, od dana dostavljanja ovog rješenja predlagaču.”

Vlada Crne Gore, ovom odlukom se obavezuje i da predlagaču naknadi troškove postupka obezbjeđenja u iznosu od 261,50€, u roku od 8 dana, od dana dostavljanja ovog rješenja.

”Prigovor izjavljen protiv ovog rješenja ne odlaže izvršenje rješenja”, piše u odluci.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sarkozi osuđen na tri godine zatvora zbog korupcije i...

U presudi se navodi da je formirao "koruptivni pakt sa svojim advokatom i bivšim visokim sudijom".

Savjet CBCG usvojio šesti paket mjera podrške privredi i...

Ovim su stvorene pravne pretpostavke za implementaciju šestog paketa mjera koje su prvenstveno usmjerene ka mikro, malim...

Blažević: Meni je vrijeme da odem, a ne njemu

- Ne mogu da ustanem iz kreveta od šoka. Ne znam što bih rekao. Čuo sam se...

Šnicle u sosu od senfa

Sastojci: 1/2 šolje pilećeg bujona2 kašike koncentrata soka od jabuke4 ½ kašike senfa sa...

U posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje podmetnutog požara na...

Zahvaljujući efikasnoj reakciji pripadnika Službe zaštite i spašavanja Glavnog grada, u posljednjem trenutku je izbjegnuto širenje požara...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare