Izvor:pobjeda

Volkov: Veljović treba da bude oslobođen, snimak kojim je targetiran u suprotnosti sa iskazima svjedoka

Veselin Veljović treba da bude oslobođen optužbi za djelo koje mu se stavlja na teret, saopštio je advokat Mihailo Volkov tokom iznošenja završne riječi na suđenju nekadašnjem direktoru policije kome se pred Osnovnim sudom na Cetinju sudi za krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, tokom protesta protiv ustoličenja mitropolita Joanikija, 5. septembra prošle godine.

Volkov je u završnoj riječi kazao da nema dilemu da tužilaštvo nije uspjelo da dokaže tvrdnje iz optužnog predloga. Kazao i da je uvjeren da će se potvrditi da se 5. septembra desio napad na sve crnogorsko što je vjekovima stvarano te da će istorija potvrditi da je nekoliko stotina građana, uključujući i njegovog branjenika ustalo da zaštiti istinske vrijednosti, svoju i čast Crne Gore.

On smatra da ne postoji kumulativna ispunjenost nužnih elemenata da bi se djelo koje stavlja na teret Veljoviću tretiralo kao krivično djelo napad na službeno lice te da su to dokazali i iskazi saslušanih svjedoka.

Ono što nije jasno je istrajavanje tužioca i pored nespornih činjenica na gonjenje okrivljenog Veljovića. Pa tako u nedostatku personalnih dokaza tužilac istrajava na gonjenju Veljovića sa pozivom na navodni materjalni dokaz, video snimak – rekao je Volkov i naveo da smatra da video nije vjerodostojan jer je sniman iza tri linije kordona policajaca “držeći rukom kameru na štapu i zumirajući u bitnom okrivljenog Veljovića”.

To je, kako je dodao, potvrdio i jedan od svjedoka koji je snimao događaj.

Iz svega se da zaključiti da je Veljović bio targetiran i da je traženo da se on u bitrnom snima od cijele mase, međutim ni takav snimak nije dokazao postojanje napada Veljovića na štetu Bulatovića, već je isti u potpunoj suprotnosti sa iskazima svih svjedoka i samog Bulatovića – rekao je Volkov u završnoj riječi.

Volkov je rekao da vjeruje da će se organizatori događaja od 5. septembra 2021. godine koji je bio povod za Belvederski ustanak zastiđeti svojih djela kako prema građanima Crne Gore, tako i prema Veljoviću.

Presuda u ovom slučaju biće donijeta u četvrtak u 14 časova.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Turci spremni da spuste cijenu, država bi jednim dijelom...

Prema riječima predstavnika radnika Ivana Vujovića, ovo je prvi put da su izašli...

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Manje akcize na gorivo do kraja avgusta, Majbah od...

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare