Izvor:Pobjeda

Vukotiću, Mihailoviću, Peroviću, Rajkoviću i Šahmanu produžen pritvor još dva mjeseca

Vijeće Višeg suda donijelo je odluku da dva mjeseca produži pritvor Veselinu Vukotiću, Božu Mihailoviću, Dušku Peroviću, Đorđiju Rajkoviću i Seadu Šahmanu.

Po prijedlogu Specijalnog državnog tužilaštva, od 8. avgusta, vijeće Višeg suda u Podgorici je okrivljenima V.V, Đ.R, S.Š, D.P. i B.M, rješenjem od 10. avgusta, produžilo pritvor u istrazi za dva mjeseca, odnosno do 11. oktobra ove godine – saopšteno je portalu Pobjeda iz SDT-a.

Bivši članovi Odbora direktora podgoričke kompanije “Plantaže” se sumnjiče da su zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju pričinili štetu podgoričkoj kompaniji “Plantaže”.

Oni su uhapšeni 11. jula po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) a pritvor im je određen zbog mogućeg uticaja na svjedoke.

SDT ih sumnjiči da su kao članovi Odbora direktora donijeli odluku da se zaključi štetni ugovor o vansudskom poravnaju, između oštećenog privrednog drustva Plantaže 13. jul i OMP Inženjering iz Podgorice, čijim djelimičnim izvršenjem je Plantažama nanijeta šteta, a OMP Inženjeringu pribavljena korist.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Putin proglasio aneksiju: Rusija od sada ima četiri nove...

Putin na Crvenom trgu: Pobijedićemo, Rusija ovim ljudima otvara svoje srce  Ruski lider Vladimir...

Advokat porodice Zvicer negirao navode da je vođa kavačkog...

"Demantujem kao advokat porodice da je Radivoje Zvicer ubijen i ranjen. Porodica je videla natpise u medijima...

Opština Bar: Starobarski bedemi i objekti u Starom Baru po...

Zahvaljujući projektnim aktivnostima osvjetljen je sjeverni i jugozapadni bedem u dužini od 266m, Centar za posjetioce (Carinarnica),...

U Iranu uhapšeno devetoro stranaca u vezi sa demonstracijama...

U saopštenju koje je prenjela državna novinska agencija Irna, ministarstvo tvrdi da su među uhapšenima državljani Njemačke,...

Panamski istražitelji provjeravaju da li je u antentatu ubijen...

Prema nezvaničnim informacijama Standarda u toku je vještačenje i utvrđivanje indentiteta, a crnogorska Uprava policije čeka zvanične...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare