Vukšić ponovo išao na konsultacije na Banjici

Direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić ponovo je prošle sedmice išao na konsultacije kod kolega u beogradskom naselju Banjica, gdje je sjedište Bezbjednosno-informativne agencije. Ovo je, prema saznanjima Dnevnih novina, već drugi put za kratko vrijeme da Vukšić ide na ''raport'' u BIA. Zašto je Vukšiću bitnije stanje u BIA nego u sopstvenoj agenciji, koja se praktično raspada zahvaljujući ''novom'' kadru, čiji je jedini kriterijum za izbor bio nacionalna pripadnost i učestvovanje na litijama?

Kako su DN već pisale, obje posjete BIA su obavljene bez prethodne najave partnerima iz NATO saveza.

Agenti BIA, prema saznanju DN, već pune tri godine u stopu prate sve političare iz Crne Gore koji uđu na teritoriju Srbije. Čak su sa njima obavljali i informativne razgovore u svom detašmanu na Aerodromu “Nikola Tesla”.

Apsurdna situacija, kada se zna da je u Crnoj Gori zbog navodnog praćenja osoba u toku sudski postupak protiv dva funkcionera ANB.

Prema saznanjima DN, BIA je u posjedu još nekih kompromitujućih snimaka pojedinih članova nove vlasti u Crnoj Gori kojima ih drže u šaci i zbog čega se oni ne nalaze na meti besprizornih napada medija.

Vukšić je u Beograd prvi put otišao 31. maja kao vršilac dužnosti ANB, da bi desetak dana kasnije nezakonito bio izabran za prvog čovjeka bezbjednosne službe.

Prilikom njegovog izbora prekršena su dva zakona, odnosno Zakon o parlamentarnom nadzoru u oblasti bezbjednosti i odbrane (koji je propisao kao nadležnost Odbora razmatranje predloga kandidata za imenovanje na rukovodeće dužnosti u ovom sektoru) i Zakon o ANB-u (koji je propisao da će Skupština nakon rasprave u nadležnom radnom tijelu dati mišljenje).

Međutim, iz Vlade su opet ustali u njegovu odbranu i kazali da je ispoštovana sva zakonska procedura prilikom imenovanja direktora ANB.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Podjela vladajućih u Crnoj Gori na premijerove i vicepremijerove

O razrješenju potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića na predlog premijera Krivokapića raspravljaće se 3. februara. Dan kasnije 4....

Bajden: Svaki upad ruskih snaga u Ukrajinu biće smatran...

Bajden je žestoko kritikovan zbog jučerašnje izjave da bi „mali upad“ Rusije u Ukrajinu doveo do ne...

URA: Krivokapiću sada ne smetaju glasovi opozicije, dostojan premijerskog...

Oni su nastavili polemiku sa kabinetom premijera. "Nakon što je optužio za izdaju sve...

Vuković: Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici...

"Ne može se skratiti mandat Skupštini ukoliko sjednici ne prisustvuje barem 41 poslanik. Jasno je da ne...

Brnabić: Vlada Srbije ukinula sve dozvole i uredbe za...

„Poništeni su svi upravni akti vezani za Rio Tinto, odnosno Rio Sava, sve dozvole, odluke, rješenje i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare