Dodjela Emi nagrada pomjerena za januar

Ceremonija dodjele najprestižnijih američkih televizijskih nagrada Emi, odložena je za gotovo četiri mjeseca i umjesto u septembru biće održana u januaru, zato što je štrajk glumaca i scenarista paralisao Holivud, prenose Agencije.

Ceremonija koja je ekvivalent Oskara za televiziju trebalo je prvo da se održi 18. septembra, a održaće se sredinom januara 2024. godine, objavili su organizatori, televizija Foks i Akademija za televiziju, u zajedničkom saopštenju.

„Imamo zadovoljstvo da vam objavimo da će 75. ceremonija dodjele Emi nagrada biti emitovana u ponedjeljak 15. januara 2024. godine“, rekao je portparol američke televizije Foks.

To je za sada najveća svečanost iz svijeta filma i televizije koja je pogođena dvostrukim štrajkom scenarista i glumaca, koji nije viđen u Holivudu od 1960-ih.

Posljednji put je dodjela Emi nagrada odložena 2001. godine, u kontekstu terorističkih napada na SAD 11. septembra.

Poslije više od 100 dana štrajka, nikakav sporazum nije pronađen između predstavnika scenarista i studija za bolje plaćanje scenarista uzimajući dio dobiti od striminga, ili oko ograničenja vještačke inteligencije u toj industriji. Glumci su se u julu pridružili protestima scenarista.

Novo vrijeme za dodjelu Emija, kada se odaju priznanja najboljim televizijskim emisijama, je sada samo nekoliko nedjelja prije dodjele nagrade Udruženja filmskih glumaca (SAG) kada se odaju priznanja filmskim i televizijskim glumcima.

Brojne druge ceremonije kao dodjela Zlatnog globusa, za koju još nije potvrđeno da će se vratiti na televiziju, i Nagrada izbora kritičara, takođe se održavaju u januaru.

Iako je dodjela prvih Emi nagrada bila u januaru 1949. godine, te nagrade se tradicionalno održavaju i prenose preko televizije u septembru, što je ranije najavljivalo novu televizijsku sezonu. Ali taj tajming potiče iz vremena kada su televizije dominirale kako po broju gledalaca tako i po broju kandidata za nagradu Emi što su sada prevazišli kablovska televizija i striming servisi.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare