Julija Milačić Petrović Njegoš u srijedu gošća tribine “Podgoričke priče”

Živjeti gdje voliš i raditi ono što voliš – vjerovatno je želja većine ljudi. Gošća junskih Podgoričkih priča živi u svom gradu, a radi svoj posao tamo gdje je zovu, a svjedoci smo da se ostvaruje i kao umjetnica i kao pedagog i u svom gradu i van njega.

Da li je ostvarila svoj san, da li ga sanja i dalje, te koliko je bilo teško; i šta misli da je čeka u životu sa nama će podijeliti Julija Milačić Petrović Njegoš u srijedu, 22. juna, u sali DODEST, u 20 časova, poručili su organizatori tribine.

Moderator večeri je Vanja Kovačević.

Julija Milačić Petrović Njegoš, diplomirani dramski umjetnik-glumica rođena je 1988. godine u Podgorici. Završila je nižu baletsku školu “Vasa Pavić”, kao i srednju muzičku školu “Vasa Pavić” nakon čega je 2007. godine upisala, a 2011. diplomirala na Fakultetu dramskih umjetnosti (Cetinje), u klasi prof. Branimira Popovića.

Od školske 2013. do 2016. godine radila je na Fakultetu dramskih umjetnosti kao saradnik na predmetu – pokret (prof Ferid Karajica). Studijske 2017/18. godine angažovana je kao saradnik na predmetima; ples (Studijski program gluma, prof. Sanja Garić) i gluma (Studijski program gluma prof. Branislav Mićunović).

Danas je članica ansambla CNP i predavač na predmetu – ples (studijski program gluma) kao i asistent na predmetu – gluma (klasa prof. Branislava Mićunovića) FDU (Cetinje). Na završnoj je godini master studija na FDU.

Iza sebe ima desetine ostvarenih pozorišnih projekata od klasičnog pozorišta do koreodrame, nekoliko TV i filmskih projekata, kao i niz nagrada kao dokaz njenog potpunog zalaganja uniutar profesije u kojoj se ostvaruje i gleda je kao neraskidivi dio ličnosti.

Posebno zadovoljstvo pričinjava joj rad sa studentima u nastojanju da im nadogradnjom tjelesnog i unutrašnjeg glumačkog bića olakša put ka zacrtanim poslovnim ciljevima.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Američki stručnjaci: Otvoreni Balkan opasna inicijativa – izražena ekonomska...

Govoreći o regionu i inicijativi Otvoreni Balkan, Edvard Džozef, predavač vašingtonskog univerziteta Džons Hopkins, između ostalog, kaže da...

Umro legendarni pozorišni reditelj Piter Bruk

Bruk je rođen u Velikoj Britaniji, ali veliki dio svoje karijere proveo je u Francuskoj, gdje je...

Korona presjek: 260 novih slučajeva, bez preminulih

Oporavilo se još 166 pacijenata, a trenuto je 1620 aktivnih slučajeva. https://twitter.com/ijzcg/status/1543577784408313858?s=20&t=c_NvSvrHLx0if5Qf1S3law

Zirojević Radovaniću: Jeste izdajnici i nemam problem da vam...

“Zbog toga vam kažem, u političkom smislu, da jeste izdajnici i nemam problem da vam to ponovim,...

SD: Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje...

Od Vulinovog primitivizma je jedino gore glasno ćutanje ministara u našoj Vladi, koje samo potvrđuje ono o...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare