Za “Pokojnika” se tražila karta više

Predstava 'Pokojnik', koju je po tekstu Branislava Nušića režirao i adaptirao Egon Savin, naišla je na odlične reakcije publike na 39. Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH. Za 'Pokojnika' se tražila karta više, a ansambl nacionalnog teatra je na najbolji način predstavio publici svu aktuelnost Nušićevog komada za šta je nagrađen dugim aplauzom u prepunoj sali Doma kulture.

Zajednički projekat CNP-a i Centra za kulturu Tivat ušao je u selekciju festivala sa još osam predstava iz BiH, Slovenije, Hrvatske, Srbije i Makedonije.

“Ovo je predstava posle koje ne odlaziš isti kao što si bio prije. Postavlja jako teška i važna pitanja o tome gdje živimo, kako živimo, vodimo li dijaloge ili samo monologe, kakvo je naše društvo… Ansambl Crnogorskog narodnog pozorišta je veoma kvalitetno odgovorio na indikacije koje je reditelj Savin pred njih postavio. Gledali smo predstavu koja je izuzetno senzibilno razmijenila energiju sa publikom i koja je kao jedinstvo jezivog i duhovitog, odlično odgovorila na ono što je moto ovogodišnjeg izdanja a to je – bolest društva.”, zaključio je selektor festivala Vlado Kerošević nakon predstave.

Umjetnička direktorica Rubina Sarajlić festivala je rekla:

“Večeras smo imali priliku da svjedočimo jednoj preciznoj, jasnoj i uigranoj glumačkoj postavi koja je na sve moguće načine pokazala sve vrste duhovne i moralne devijacije jednog društva. Definitivno nas je zapitala šta je to trulo u našem društvenom poretku i u nama samima i da li uopšte možemo nešto da uradimo da to promijenimo.”

Izvođenjem “Pokojnika” nacionalni teatar će obilježiti Dan Crnogorskog narodnog pozorišta 1. novembar. 

U predstavi igraju: Marko Baćović, Bojan Dimitrijević, Branka Otašević, Goran Vujović, Aleksandar Radulović, Lazar Dragojević, Slavko Kalezić, Slobodan Marunović, Stevan Vuković, Dejan Ivanić, Stevan Radusinović, Radmila Božović, Jadranka Mamić, Dragan Račić i Slobodan Vujadinović. Autorski tim predstave čine: Vesna Popović, scenografkinja, Jelena Stokuća, kostimografkinja, Gordana Bulatović, asistentkinja kostimografkinje, Dubravka Drakić, scenski govor, organizatorka Gordana Smodlaka, izvršna producentkinja Nela Otašević i asistentkinja reditelja Radmila Božović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Od 1. decembra povoljniji prevoz za građane upućene na...

“Od 1. decembra 2022. godine osiguranici više neće morati kao do sada da plaćaju troškove prevoza, pa...

Abazović u Bukureštu sa Stoltenbergom, počinje NATO ministarski sastanak

“Uoči početka sastanaka, Abazovića je dočekao Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg i ministrar vanjskih poslova Rumunije Bogdan...

Đeka: Izrada novog zakona o ljudskim pravima u toku

Đeka, koji boravi u službenoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, prisustvovao je obilježavanju Dana nacionalne zastave Albanaca na...

Vježba od dva minuta je dovoljna za promjenu tijela,...

Tim povodom je putem svojih društvenih mreža pričala o jednoj vežbi koja mijenja život iz korena, odnosno,...

Objavljen Resursni priručnik za rad nastavnika sa LGBTI đacima...

“Ovaj priručnik je zamišljen kao prva pomoć nastavnicima u srednjim školama koji su u nedoumici na koji...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare