Veljović: Istina je da sam iz zatvora u Čajniču išao da izvučem od sigurne smrti više CG državljana, islamske vjeroispovijesti

Veselin Veljović reagovao je povodom teksta koji je objavio IN4S, a u kojem se tvrdi da se nalazi na spisku osumnjičenih za zločine u Bukovici.

Veljović koji je danas savjetnik predsjednika Crne Gore, po prvi put javno govori o slučaju Bukovica.

On je pojasnio da je o događajima u Bukovici dao iskaz u svojstvu građanina pred nadležnim Vijećem Višeg suda u Bijelom Polju, i da je to istina, kao što je istina da su da su svi akteri tog krivičnog postupka oslobođeni bilo kakve odgovornosti.

“Istina je da je najbolju sliku o mom profesionalnom angažovanju koje je doprinijelo očuvanju mira i bezbjednosti i spašavanju života građana u tom vremenu javno saopštio predsjednik Islamske vjerske zajednice u Pljevljima”, dodao je Veljović.

Veljović je rekao da je bio lično uključen sa tadašnjim rukovodiocem službe u Pljevljima Radivojem Aranitovićem da iz zatvora službi bezbjednosti iz Čajniča oslobodimo i spasimo sigurne smrti i pogubljenja više crnogorskih državljana pripadnika islamske vjeroispovijesti zarobljenih na prostoru pograničnog dijela Bukovice i vratimo svojim porodicama, kao žive svjedoke nesrećnih vremena. Dakle sve što sam rekao su činjenice, lako provjerljive, a sve drugo su manipulacije koje zaslužuje prezir i smetlište.

“Klero-nacionalističko, ratno-huškačko, šovinističko glasilo i produžena ruka stranih bezbjednosnih službi u maniru najprizemnijih potkazivača i ogavnih podmetačina objavljuje neistinu da je po nalogu Međunarodnog tribunala u Hagu pokrenuta istraga o navodnim mojim zločinima u Bukovici tokom 90tih godina prošlog vijeka.

Reciklirane laži i mračna strana pljuvačkog novinarstva po ko zna koji put ne mogu pobijediti istinu”, navodi Veljović u reagovanju.

Izražavam spremnost da o svim dešavanjima javno i transparentno govorim i dam svoj doprinos u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti i osnažim proces suočavanja s prošlošću koji je za brojne strukture i pojedince neprijatan i neprihvatljiv”, navodi Veljović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vojinović održao sastanak sa predstavnicima udruženja crnogorskih iseljenika ‘Asocijacijom...

Pored ministra Vojinovića i ambasadora Crne Gore u Francuskoj Ivana Ivaniševića sa saradnicima,...

Vojinović-Becker: Višestruka korist od besplatnog srednjeg obrazovanja za djecu...

Becker je predstavila ministru Vojinoviću inicijativu za proširenje aktuelnog međunarodnog pravnog okvira...

Ponovljen oglas za prijem 70 vojnika po ugovoru

Kandidati moraju, kako se navodi u saopštenju, ispuniti...

Počela 10. sjednica Vlade: Produžena akciza za gorivo

Na početku sjednice premijer Dritan Abazović je poslanicima uputio...

Nikola Jokić dobio najveći ugovor u istoriji NBA lige

Dvostruki uzastopni MVP će potpisati novi petogodišnji ugovor vrijedan 264 miliona dolara, takozvani...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare