Abazović i Vojinović s roditeljima učenika OŠ ‘Dušan Korać’: Nećemo slati djecu u školu ako se ne promijeni stanje

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović i ministar prosvjete Miomir Vojinović obišli su danas OŠ 'Dušan Korać' u Bijelom Polju zajedno sa direktoricom te institucije Todorom Popović.

Direktorica škole je istakla da je stanje u staroj školi alarmantno zato što se u objekat star 74 godine nikada ništa značajnije nije ulagalo u rekonstrukciju, upoznajući premijera sa problemima dotrajale škole i probijanjem rokova sa izgradnjom nove škole. Direktorica Niže muzičke škole govorila je o lošem stanju prostorija u kojima oni borave i da uprkos tome veliki broj djece postiže odlične rezultate.

Predstavnici roditelja izrazili su nezadovoljstvo zbog stanja sa školom i naglasili da ukoliko se stanje ne promijeni oni svoju djecu neće slati u školu 5. septembra, zbog bezbjednosnih razloga.

,,Želimo iznaći mogućnosti kako bi ova škola bila urađena na dobrobit naše djece, nastavnika i građana Bijelog Polja, u što skorije vrijeme”, naglasio je ministar Vojinović. Ministar je, uz zahvalnost premijeru na posjeti školi, izrazio uvjerenje da će doći do rješenja koje je svima prihvatljivo i biti na dobrobit našeg obrazovnog sistema, kako bi djeca bila bezbjedna tokom boravka u školi, navodi se u saopštenju Vlade. 

“Predsjednik Abazović je istakao da će Vlada insistirati na prevazilaženju svih problema sa kojima se suočila škola i da će na prvoj sjednici Vlade razmotriti mogućnosti u tom smislu, podijelivši sa roditeljima zabrinutost za bezbjednost djece u oronuloj školi”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Damjanović: Narednih dana isplata “trinaeste penzije”

- Obećali smo da ćemo zbog narušavanja životnog standarda pokušati da damo pdoršku, ukupne vrijednosti od 17...

Cijene nafte porasle prema 78 dolara

Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 78 dolara, zbog očekivanja da će ublažavanje...

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare