Abazović od danas u Njujorku, očekuje ga oko trideset sastanaka, planirana i večera sa Blinkenom

Premijer u tehničkom mandatu i koordinator Ministarstva vanjskih poslova Dritan Abazović boraviće od danas u Njujorku gdje ga tokom nedjelje očekuje oko trideset bilateralnih i multilateralnih sastanaka tokom i na marginama 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

“Planirano je da Abazović bude učesnik radne večere koju za šefove diplomatija država transatlantskih partnera organizuje Entoni Blinken, državni sekretar SAD. Takođe, on će učestvovati na Godišnjem samitu organizacije Konkordija (Concordia), kao i Ministarskom sastanku o Samitu o budućnosti”, saopšteno je iz Vlade.

Abazović će učestvovati na sastanku na visokom nivou o prevenciji, spremnosti i odgovoru na pandemiju (PPPR), sastanku Grupe prijatelja Alijanse civilizacija (UNAOC), ministarskom sastanku Grupe prijatelja za medijaciju, ali i radnom doručku ministara vanjskih poslova Američko-jadranske povelje (A5).

“On će učestovati na brifingu SB UN na visokom nivou o očuvanju mira i bezbjednosti u Ukrajini, radnom doručku ministara vanjskih poslova Procesa saradnje u Jugoistočnoj Evropi (SEECP) i RCC i ministarskom sastanku Grupe prijatelja za odgovornost u Ukrajini (GoFAAU) i dr. Takože, imaće bilateralne susrete sa visokim zvaničnicima zemalja učesnica Ujedinjenih nacija i drugih organizacija. Planirano je da se Abazović susretne sa predstavnicima izvršnih vlasti brojnih država, ali i mnogobrojnim iseljenicima na centralnom događaju u Sjedinjenim Američkim Državama”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare