Abazović: Princ Nikola da vodi projekat učešća Crne Gore na EXPO Osaka 2025

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović ugostio je princa Nikolu Petrovića Njegoša u svom kabinetu u Vladi Crne Gore.

Kako je saopšteno iz kabineta premijera, Abazović se zahvalio danas princu Nikoli Petroviću Njegošu, čestitajući na uspješnom predstavljanju Crne Gore na Svjetskoj izložbi – Expo 2020 Dubai i osvojeno treće mjesto u kategoriji dizajn izložbe.

Abazović je istakao aktivizam princa Nikole i njegovo zalaganje za afirmaciju ekološke tranzicije, solidarnosti i kulturne promocije, za šta je istakao da je od velikog značaja za međunarodno pozicioniranje Crne Gore kao ekološke države i cjelokupan imidž naše zemlje.

Sagovornici su se saglasili da ostaje otvorena mogućnost za saradnju između resornih ministarstava za ekologiju, turizam i kulturu sa Fondacijom Petrović Njegoš, naročito u oblasti održivog turizma.

“Abazović je izrazio želju da princ Nikola Petrović Njegoš vodi projekat učešća Crne Gore na narednom Expo-u koji će se održati u Osaki 2025. godine i da će dati taj prijedlog Vladi za usvajanje. Princ Nikola je naglasio da je predstavljanje države na ovako važnom globalnom događaju odlična prilika da predstavimo potencijale Crne Gore, kao i izvandredna mogućnost da pokažemo svijetu da Crna Gora može biti laboratorija za ekološku tranziciju”, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se dodaje, pokazana spremnost da se povede razgovor na temu rješenja spora oko rezidencije potomaka dinastije Petrović Njegoš.

“Abazović je izrazio dobru volju da pomogne sa pozicije premijera u komunikaciji sa relevantnim nadležnim državnim institucijama”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Otvoreno pismo kolektiva Zavoda za školstvo: Prekinite sa stalnim...

Njihovo obraćanje uslijedilo je u momentu isteka mandata aktuelnoj vršiteljki dužnosti direktorki Zavoda za školstvo Zoji Bojanić...

Vukšić: Zvao me je Zdravko Krivokapić, više ne želi...

Krivokapić mu je to kazao u telefonskom razgovoru, kada mu je i najavio da neće biti na...

Srbija: Predsjednik opštine tužio građane zbog uvreda na društvenim...

"Naravno da smo mi koji smo na javnoj funkciji, koji se bavimo politikom, trpeljivi do krajnjih granica...

Spajić: Pravo vrijeme za Nikšić je sad

“Otvaranjem kancelarije Pokreta “Evropa sad” u Nikšiću krupnim koracima idemo ka boljem standardu Nikšićana i preporodu ovog...

Sjutra promjenljivo oblačno, ponegdje slaba kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, na sjeveru oblačno sa slabim, ponegdje moguće umjerenim...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare