Abazović sa Vukšićem: ANB posvećena zaštiti nacionalnih interesa

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović posjetio je danas Agenciju za nacionalnu bezbjednost (ANB) gdje je razgovarao sa direktorom Dejanom Vukšićem i njegovim saradnicima.

„ANB u punom kapacitetu štiti nacionalne interese Crne Gore i za sve svoje aktivnosti ima aktivnu podršku Vlade. Sa direktorom Vukšićem sam razmijenio razmišljanja o svim bezbjednosnim izazovima u našoj državi i mogu da konstatujem da smo zajednički posvećeni ostvarivanju ciljeva u korist države Crne Gore. U ovom trenutku, mir, stabilnost i razvoj predstavljaju prioritete, a ANB daje veliki doprinos takvim procesima“, istakao je Abazović.

Oni su konstatovali da je saradnja ANB sa međunarodnim partnerima na izuzetno visokom nivou, što ukupno utiče na povećanje kredibiliteta Crne Gore i njenih službi.

Tokom razgovora, Vukšić je Abazovića upoznao sa glavnim aktivnostima koje ANB preduzima u ovom trenutku. Takođe, oni su razmijenili mišljenja i o prioritetnim projektima koje ANB treba da sprovede u narednom periodu, navodi se u saopštenju.

„Medijski natpisi koji svakodnevno pokušavaju da bace sjenku na rad službi bezbjednosti ili unesu razdor među rukovodiocima su potpuno netačni i djeluju sa ciljem urušavanja institucija sistema i narušavanja međunarodnog ugleda Crne Gore. To nećemo dozvoliti. Odlučni smo da raskrstimo sa kriminalom, ekstremzimom i od Crne Gore učinimo naprednu, progresivnu i bogatu državu za sve njene građane. Uvjeren sam, ANB i svi njeni službenici su u potpunosti posvećeni tom cilju“, zaključio je Abazović.

Sastanku je prisustvovao i Miodrag Laković, savjetnik potpredsjednika Vlade za nacionalnu bezbjednost.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Pred sudstvom veliki izazovi i problemi

Vučković je ukazujući na brojne probleme sa kojima se sudstvo suočava kazala da nezavisnost sudstva omogućava svima...

Predstavljen glavni projekat Skloništa za napuštene životinje

Darinka Martinović Milošević, pomoćnica sekretara Sekretarijata za uređenje prostora kazala je da je bio poseban izazov izabrati...

Svi preminuli mlađi od 40 godina bili nevakcinisani

Takođe, osam od deset hospitalizovanih pacijenata su oni koji nijesu imunizovani, saopštavaju iz Instituta.

U Aziji oduzeto više od 55,6 miliona tableta metamfetamina

„Laos je juče prijavio zapljenu 55,6 miliona tableta metamfetamina i 1.537 kilograma kristal meta“, rekao je Džeremi Daglas,...

Hrvatica opsovala muža i dobila 45 dana zatvora

Prema presudi, Gabi je prošle godine u septembru oko 13.20 sati u porodičnoj kući na zagrebačkom području...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
vito
vito
25/08/2021•09:35 09:35

pa vi ugrozavate nacionalnu sigurnost