Abazović u Njujorku: Ženama dati više prostora, muškarci se nijesu pokazali uspješnim

U današnjem svijetu, gdje nailazimo na mnogo izazova i konfuzije u kontekstu geopolitike, moramo dati više vremena i prostora ženama jer muškarci nijesu bili toliko uspješni, poručio je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović tokom obraćanja na sastanku na visokom nivou koji se održava pod temom 'Unapređenje održivosti i prilagodljivosti Agende žene, mir i bezbjednost' tokom 78. zasijedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

On je ocijenio da svijet ne bi trebal da ponavlja iste greške iz prošlosti već da je potrebno ženama dati priliku da svojom mudrošću preuzmu odgovornost kako bi svijet učinili boljim mjestom za život.

”Hvala u ime Vlade Crne Gore. U nama ćete uvijek imati partnera od povjerenja za ovu vrstu politike. Nadam se da ćemo iz godine u godinu ovdje dolaziti da prezentujmo bolje rezultate”, zaključio je Abazović.

Moderatorka sastanka na visokom nivou, kako su istakli u Abazovićevom kabinetu, je pozdravila njegov govor uz komentar: „Thank you sir, you are gender champion”.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare