Adrović: Poljoprivreda je ključni potencijal u razvoju Petnjice

Kandidat na listi “Socijaldemokrate – Ivan Brajović – Dosljedno za Petnjicu“, Almir Adrović, kazao je da bi s obzirom na prirodne resurse kojima raspolaže bihorski kraj, poljoprivreda trebala da bude ključni potencijal u ukupnom razvoju Petnjice.

“To ćemo postići stimulišući poljoprivredne proizvođače subvencijama za proizvodnju mlijeka, mesa i mesnih proizovda, kao i geografskom zaštitom autentičnih poljoprivrednih proizvoda sa ovog područja, kao i obezbjeđivanjem kvalitetnog sadnog materijala za nove zasade voća i povrća”, naveo je Adrović.

Imajući u vidu da se poljoprivredni proizvođači sa ovog područija svakodnevno susreću sa problemom plasmana svojih proizvoda, sa pozicije lokalne vlasti ćemo povezati lokalne poljoprivredne proizvođače sa trgovinskim lancima, a formiranjem otkupnih centara realizovati sve tržišne viškove.

“Za opstanak na tržištu i za proizvodnju kvalitetnih i ekonomski isplativih proizvoda potrebno je udruživanje poljoprivrednih proizvođača, što ćemo postići formiranjem poljoprivrednih udruženja i klastera, na način što ćemo preko savjetodavnih službi pružiti neophodnu logistiku”, rekao je Adrović.

Formiranjem poljoprivrednih udruženja omogućiće se lakši pristup državnim i pristupnim fondovima EU za finansiranje projekata iz oblasti poljoprivrede, nabavka poljoprivredne opreme i mehanizacije, elektrifikacija katuna, kvalitetnih priplodnih grla i sadnog materijala, kao i kvalitetno vodosnabdijevanje.

“Petnjica ima značajne poljoprivredne resurse koje je nepohodno staviti u funkciju dinamičnijeg razvoja naše opštine, Socijaldemokrate Petnjice nude konkretna rješenja kojima se pravilnim ophođenjem prema prirodnim potencijalima može postići boljitak za sve stanovnike bihorskog kraja”, zaključio je Adrović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Vuksanović Stanković: Car je go;Abazović : Imaju li Raško...

"Pogledajte ga molim vas građani CG. Sva sublimacija politike vlade Dritana Abazovića je - car je go",...

Adžić se smijao Mugoši, on mu poručio da bi...

"U trenutku kada 68 od 81 poslanika traži smjenu njegove Vlade, to je dovoljan razlog da podnese...

Abazović predstavio inicijativu za rekonstrukciju Vlade: Osnaživanje borbe protiv...

"Iskazujemo spremnost za rekonstrukciju na sledećim političkim principima. -Vlada će dodatno osnažiti borbu protiv...

Abazović nudi DF-u i DCG ulazak u Vladu: Spreman...

Abazović je navodno dao ponudu DF-u i Demokratama da uđu u Vladu, odnosno da dobiju ministarske pozicije...

Čanak crnogorskim poslanicima: Ne dajte mu da pobjegne

"Poruka svim prijateljima Crne Gore, poslanicima u parlamentu Crne Gore i svima kojima je Crna Gora na...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare