Alijansa žena DPS: Održana Opštinska izborna konferencija AŽ u Andrijevici, Alijansa kao platforma za unaprijeđenje potencijala i statusa žena

Niz opštinskih izbornih konferencija Alijanse žena DPS Crne Gore, u cilju sprovođenja partijskih reformi, nastavljen je u Andrijevici. Na održanoj konferenciji konstituisan je novi Opštinski odbor Alijanse žena koji broji 28 članica, saopšteno je iz DPS-a.

Osmu Opštinsku izbornu konferenciju u ovoj opštini otvorila je bivša predsjednica Ženske alijanse DPS Andrijevica Snežana Vučeljić poručivši da je važno da se i u Andrijevici, ali i u cijeloj Crnoj Gori žene ujedine bez obzira na političku pripadnost.

U svom obraćanju osvrnula se i na situaciju nasilja nad ženama koje su zabilježene u prethodnih nekoliko mjeseci, zaključujući da je o ovom problemu potrebno kontinuirano govoriti, a ne samo kada se tragedija desi.

“Savladavanje svih izazova multinacionalnog i multivjerskog društva traži ljude sa posebnom senzibilnošću, a upravo su žene te koje imaju tu vrstu senzibilnosti da budu maksimalno uključene u društveno-politički život Crne Gore i donesu promjene na poljima rodne ravnopravnosti”, poručila je ona.

Svojim govorom prisutne je pozdravila i predsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore Drita Llolla, navodeći da joj je posebno zadovoljstvo biti u jednom od najmanjih gradova u Crnoj Gori koji pažnjom posvećenoj ideji osnaživanja žena otkriva potencijale grada spremnog da promišlja velike politike.

“Alijansa će biti uz vas, da pažljivo sasluša vaše potrebe i da pomogne kako da odgovorite na njih. Želimo da na taj način doživite Alijansu i u Andrijevici, kao platformu koja će vam pomoći da unaprijedite pojedinačne potencijale, da unaprijedite status žena i mogućnosti za razvoj sredine u kojoj živite”, zaključila je ona.

Nakon uvodnog dijela konferencije održana je i konstitutivna sjednica na kojoj je za predsjednicu AŽ jednoglasno izabrana Andrijana Arsović.

Andrijana je rođena 2001. godine u Beranama. Student je druge godine studija političkih nauka u Podgorici, članica je OO DPS Andrijevica, Savjeta mladih i GO AŽ DPS Crne Gore.

Njena vizija je da aktivnosti Alijanse žena usmjere na stvaranju boljeg ambijenta za djelovanje, naročito za mlade žene, da inspirišu građanke i građane koji razmišljaju da napuste Andrijevicu da to ne učine već da ulaganjem svojih potencijala aktivno doprinesu održivom razvoju ove opštine.

Konferenciji su svojim prisustvom upriličile i potpredsjednica Alijanse žena DPS Crne Gore, Nemša Omerhodžić, članica Predsjedništva AŽ i poslanica u Skupštini Crne Gore, Lidija Kljajić, poslanik u Skupštini Crne Gore, Bogdan Fatić i predsjednik Opštinskog odbora DPS Andrijevica, Dejan Ivanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

KAKO DOĆI DO LJEKARA: Ko ima sreće ugrabi termin

Iz KCCG za su za Pobjedu kazali da će i naredne sedmice za Internu kliniku (gastroenterohepatologija, reumatologija,...

U ponedjeljak novi protest IMA NAS, biće drugačiji nego...

Četvrti skup biće, prema našim nezvaničnim saznanjima, nešto drugačiji vid vaninstitucionalnog djelovanja nego prethodni skupovi.

KUPOVANJE VREMENA U SKUPŠTINI: „Stara“ većina ne odustaje od...

Nije mogao da govori o detaljima sastanka, a ostali predstavnici političkih partija nijesu se obratili medijima.

Mulešković: EPCG ne može preuzeti bivše radnike željezare bez...

– EPCG nije u obavezi i ne može samo preuzeti radnike, već moraju da se raspišu konkursi...

Abazović priprema odluku o ulasku Crne Gore u „Otvoreni...

Dva izvora Pobjede, bliska samom vrhu Vlade, navela su da je pristupanje Crne Gore „Otvorenom Balkanu“ već...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare