Alternativa podnijela prijavu protiv Harasanija: ”Lažno se predstavlja kao direktor Uprave”

Organizacija Alternativa Crna Gora podnijela je prijavilu protiv funkcionera GP URA Ilira Harasanija Upravi policije i Upravi za inspekcijske poslove jer, kako ističu, i nakon isteka mandata koristi službeno auto, potpisuje dokumenta i vrši dužnost direktora Uprave.

Oni su to objavili na Fejsbuk stranici Altrnativa Crna Gora. ”Po isteku mandata nastavio da obavlja posao i lažno se predstavlja kao direktor Uprave. U prilogu ovog posta vidite da i dalje potpisuje dokumenta”, napisali su.

Vrši dužnost direktora iako mu je istekao mandat prije šest dana: Harasani dolazi na posao, nije razdužio vozilo…

Podsjetimo, portal Standard pisao je o tome da je Harasaniju istekao šestomjesečni v.d. status direktora Uprave za inspekcijske poslove, a Vlada Crne Gore nije ga izabrala da u punom mandatu obavlja ovu funkciju. Takođe, kako saznajemo, on je prethodnih dana bio na poslu, pa se postavlja pitanje da li takvim postupanjem ulazi u zonu krivične odgovornosti.

Pored toga što je nastavio da radi iako mu nije produžen mandat, prema informacijama našeg portala, on i dalje koristi službeni automobil, a i nesmetano se koristi njegov faksimil za raspoređivanje predmeta.

Harasani od subote ne odgovara na intenzivne pozive portala Standard, a nije odgovorio ni na pitanja upućena porukom.

Podsjetimo, Harasani je za vd direktora Uprave izabran u aprilu 2021. godine, da bi mu vd status za još šest mjeseci bio produžen 30. septembra 2021. godine.

Shodno tome, mandat Harasanija istekao je prije šest dana, odnosno 30. marta 2022. godine.

Iz Ministarstva javne uprave, digitalnog društva i medija, takođe nijesu odgovorili na pitanja o Upravi za inspekcijske poslove.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Boka
Boka
07/04/2022•11:56 11:56

I direktor Državnog arhiva postavljen 8.oktobra 2021. najduže do 6 mjeseci. Već od danas se lažno predstavlja i nezakonito donosi odluke i raspolaže sredstvima Državnog arhiva.