test

Asanović: Sredstva od Aerodroma pripadaju Zeti

Standard

22/05/2023

19:19

Odluka da aerodromi luke nisu u obavezi da plaćaju porez na nepokretnost oduzeće Opštini Zeta 300.000 eura koje su planirane u budžetu, rekao je za televiziju Adria predsjednik te opštine Mihailo Asanović.



On je najavio da će pokrenuti skupštinsku proceduru sa zahtjevom da se uvede lokalna taksa.

Kroz uvođenje lokalne takse, kako kaže, putnici bi plaćali određeni iznos i za lokalnu samoupravu što je “najmanje što se može učiniti za Opštinu Zeta”. Ova sredstva bi značila mnogo za Zetu njene građane, ističe Asanović.

“Ukoliko ne bude sluha za to, jer zaista ne želimo da dozvolimo da imamo jedan aerodrom gdje milion i po putnika će ove godine minimum, a najavljuje se i do dva miliona, sletjeti i odletjeti sa našeg aerodroma, da mi nemamo nikakav prihod od toga osim nekih sitnih par hiljada od prilaznih puteva. Mi to stanje nećemo dozvoliti. Predaćemo tu skupštinsku inicijativu”, poručuje prvi čovjek Zete.

Lokalna taksa, dodaje, ne bi bila veća od jednog eura po putniku. Dovoljno smo imali strpljenja na nepravdu koja nam se činila i čini do danas, ističe prvi čovjek Zete.

“Ukoliko Vlada ili Skupština ne bude imala sluha za to, mi ćemo radikalizovati sa protestima, jer nam jedino to preostaje. Ne želimo da jedan dragulj opštine koji imamo u tom finansijskom smislu, bude ostavljen da ne možemo od njega da uzmemo makar jedan cent”, kaže Asanović za TV Adria.

Aerodromi Crne Gore su od januara do sredine decembra 2022. godine opslužili oko 1.900.000 putnika. Ukupni prihodi bili su oko 33 miliona eura a operativna dobit je iznad tri miliona eura.

Ostavite komentar

Komentari (0)