test

Balota: Da li je šteta od 250.000 eura dovoljna za pokretanje istarge protiv Bratićke

Standard

19/04/2024

16:32

Ministarko prosjete da li je šteta od 250.000 eura dovoljna za pokretanje istarge protiv Vesne Bratić, napisao je na FB profilu potpredsjednik SDP-a Adis Balota, nakon što je ministaraka danas u Skupštioni saopštila da je za zbog nezakonitog otpuštanja direktora iz budžeta izdvojena navedena suma novca.

Da li će bivša predsjednica Skupstinskog odbora za prosvjetu, poslanica Božena Jelušić (URA) ponuditi sada obrazloženje za podršku Ministarki Bratić?, pita se Balota.

Naime. Poslanik Demokratske partije socijalista Abaz Dizdarević pitao je Jakšić Stojanović u koliko je do sada slučajeva Ministarstvo izgubilo spor zbog nezakonite smjene rukovodilaca vaspitno-obrazovnih ustanova u mandatu bivše ministarke prosvjete Vesne Bratić i koliko novca će po tom osnovu biti isplaćeno iz budžeta.

Jakšić Stojanović je kazala da su završeni postupci vještačenja i da sve to usložnjava mogućnost sudskog poravnanja.

Ona je dodala da u prethodnom periodu nije iskorišćen institut mirnog rješavanja sporova pred Agencijom, a koji je bio najefikasniji za smanjenje troškova koji će pasti na teret države.

Jakšić Stojanović je rekla da je 22. decembra 2022. godine Vlada usvojila informaciju o postupku koji se vode pred sudovima i zadužila tadašnjeg ministra prosvjete Miomira Vojinovića da u budžetu obezbijedi novac za troškove koje će prouzrokovati vođenje tih postupaka.

“Za ovu namjenu je u budžetu obezbijeđeno 250.000 era. Da li će to biti dovoljno ili neće, ne znam. Vidjećemo kada budemo imali precizne informacije kako će se sporovi završiti”, dodala je Jakšić Stojanović.

Ostavite komentar

Komentari (0)