Bečić čestitao Međunarodni dan demokratije: Prioritet jačanje vladavine prava

Predsjednik Skupštine Crne Gore, Aleksa Bečić, čestitao je svim građankama i građanima Crne Gore Međunarodni dan demokratije.

U ime Skupštine Crne Gore i svoje ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitam Međunarodni dan demokratije. Činjenica da smo prije godinu dana prvi put u istoriji višepartizma promijenili vlast na izborima, govori u prilog tome da smo kao društvo osjetili potrebu i nužnost demokratskih promjena, koje su jedino moguće sa novim odnosom prema najvišim demokratskim načelima.

Od trenutka kada sam izabran na poziciju predsjednika Skupštine Crne Gore zalažem se za jačanje uloge Skupštine u demokratizaciji našeg društva, kao i podizanju svijesti da najviši zakonodavni dom ne smije biti prećutni prijatelj političkih interesa partija na vlasti, već mjesto od fundamentalnog značaja za sve procese koji se odvijaju u našoj zemlji.

Kada imamo u vidu rezultate koje smo postigli u prethodnom periodu, kao i ocjene rada Skupštine od strane međunarodne zajednice u kojima je naš Parlament označen kao najtransparentniji u bivšoj SFRJ i regionu, jasno je da je jačanje demokratije u Crnoj Gori naš primarni cilj i da to naše opredjeljenje nema alternativu.

Jačanje vladavine prava, ljudskih prava, slobode medija, promocija različitosti biće naši prioriteti i u narednom periodu. Moramo prihvatiti demokratiju kao univerzalnu vrijednost i na taj način garantovati da će u Crnoj Gori građani biti slobodni u donošenju političkih, ali i svih drugih odluka”, poručio je Bečić u čestitki- naveo je Bečić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Raonić: Dešavanja na Cetinju test koji je položio Javni...

On je u emisiji Radija Crne Gore "Link", koja će se emitovati svakog dana i na Prvom...

Ubijen unuk gradonačelnika Klivlenda

Navodi se da je gradonačelnikov unuk Frenk K. Džekson (Frank Q. Jackson) ubijen u pucnjavi nedaleko od...

Ćorić: Koji je cilj skupova bez maski i odstojanja?

Ona podsjeća da ljekari ne šetaju i šire zarazu već dočekuju u bolnicama žrtve, najčešće, neodgovornog ponašanja...

FOTO: Oženio se ministar Sergej Sekulović

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović vjenčao se u subotu sa Milicom Marđokić, koordinatorom servisa podrške Udruženja mladih sa...

FCJK raspisao konkurs za upis na prvu godinu master...

Pravo prijave na konkurs za upis imaju kandidati sa završenim osnovnim studijama obima najmanje 180 ECTS kredita...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare