Bečić na pitanje Standarda: Demokrate su ponudile rješenje za krizu – rekonstrukciju Vlade, dogovor pronaći zajedno sa premijerom Krivokapićem

Na pitanje portala Standard da li postoji neki okviran rok, do kojeg parlamentarna većina mora naći rješenje za krizu, odnosno do kada očekuje da će doći do kompromisa Bečić je kazao da dijalog nema alternativu. On je kazao, kada je u pitanju kriza u vladajućoj većini, da su demokrate ponudile rješenje, rekonstrukciju Vlade, istakavši da dogovor treba da se pronađe zajedno sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

 
“Dijalog je nešto što nema alternativu i dijalog unutar parlamentarne većine i dijalog između vlasti i opozicije i dijalog između Vlade i većine. Bez dijaloga smo sigurno osuđeni na rezultat koji je nula. To sam rekao i danas, koliko god to imalo izazovnih momenata. Ja sam dao formu, razrješenje ove situacije je u rekonstrukciji Vlade, da je osnažimo i ojačamo i da krenemo dalje, još brže i efikasnije”, rekao je predsjednik parlamenta, odgovarajući na pitanje portala Standard.

Bečić je kazao da su Demokrate ponudile rješenje – rekonstrukciju Vlade, koje je, kako je ocijenio, sredina, istakavši pri tom, da dogovor treba pronaći zajedno sa premijerom Zdravkom Krivokapićem.

“Bilo je tu i različitih pogleda, a vidjećemo šta će vrijeme donijeti. Rješenje je vrlo lako i jednostavno. Što se tiče Parlamenta, on je veoma dinamično radio ovih 10 mjeseci i veći dio onoga što je bilo u skupštinskoj proceduri mi smo razmotrili i tom dijelu ne postoji neka doza hitnosti. Što se tiče Demokrata mi smo rješenje ponudili, i to je sredina, rekonstrukcija. Jer ne treba ići u krajnost. To se odnosi i da će biti sa istim premijerom, jer smo protiv rušenja Vlade. Dogovor treba naći zajedno sa premijerom Zdravkom Krivokapićem”, rekao je Bečić.

Na dodatno pitanje da li se rješenje očekuje ubrzo, nijesmo dobili konkretan odgovor.

Html code here! Replace this with any non empty raw html code and that's it.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

GI “21. maj”: Lamentiranje Perovića o potrebi zabrane abortusa...

"No pasáran", poručili su iz GI "21. maj". https://twitter.com/gi21maj/status/1526280839331463170?s=20&t=G3z0I-uka0oj0mkJo1HpXg

Šehović: Premijer Abazović je poltronski most za destrukciju Crne...

Političke prilike u odnosu protekla tri mjeseca, kako smatra, naizgled su se prilično promijenile, ali ne i...

Autobusi sa ukrajinskim vojnicima napustili čeličanu Azovstal

Agencija novodi da nije bilo moguće utvrditi koliko je vojnika bilo u autobusima. Po...

Sudar dva voza u Španiji, mašinovođa stradao, 85 osoba...

Službe za hitnu pomoć javile su da pomažu evakuaciju oko 100 ljudi iz putničkog voza.

( VIDEO) Krivična prijava zbog zlostavljanja: Žabljačanin osumnjičen da...

“Pripadnici policije su kroz svoje aktivnosti došli do sumnje da je nepoznato lice B.G. (45) sa Žabljaka,...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest
1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Eagles
Eagles
08/07/2021•11:27 11:27

Како превести преко реке у истом чамцу: деду, вука и јариће, стара је питалица?