Bečić: Razrješenje Đurovića klasičan primjer primitivnog revanšističkog odnosa

Današnje razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Milutina Đurovića od strane Savjeta za odbranu i bezbjednost, odnosno suštinski gospodina Abazovića i gospođe Đurović predstavlja klasičan primjer primitivnog revanšističkog odnosa prema ljudima koji su stoprocentni profesionalci bez mrlje i primjedbe u svojoj karijeriji i obavljanju povjerenih zakonskih i ustavnih dužnosti, kazao je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Tome u prilog, ocjenjuje,  svjedoči i činjenica da u današnjem saopštenju sa sjednice Savjeta nijesmo čuli ni jedan jedini razlog za razrješenje brigadnog generala Đurovića sa kojim sam imao čast da sarađujem kao član Savjeta za odbranu i bezbjednost i predsjednik Skupštine.

“Da su i sami svjesni apsolutno neopravdanog razrješenja načelnika Generalštaba generala Đurovića, govori i činjenica da prvi put nijesmo dan uoči sjednice Savjeta imali javnu najavu sjednice i tema koje se planiraju razmatrati na istoj. Primitivna revanšistička potreba je bila da se bez najava ekspresno bez i jednog razloga razriješi general Đurović”, kazao je Bečić.

On je podsjetio da je, nakon penzionisanja prethodnog načelnika, general Đurović imenovan za načelnika Generalštaba prije nešto više od godinu dana na maratonskoj sjednici Savjeta za odbranu i bezbjednost koja je trajala praktično čitav dan, “a u kojoj smo učestvovali gospodin Đukanović, gospodin Krivokapić i moja malenkost, uz prisustvo i ministarke odbrane gospodje Injac”.

“Nije tajna da se i danas i ranije gospodin Đukanović zalagao i predlagao generala Lazarevića za načelnika Generalštaba. Međutim, uz uvažavanje svih generala i mogućih smatrao sam da ipak general Đurović treba biti načelnik Generalštaba što je na kraju konsenzusom, odnosno odlukom Savjeta i prihvaćeno”, rekao je Bečić.

“Đukanović je i danas, kao i ranije na istim pozicijama i zalaganjima i to je legitimno”, kazao je Bečić, ocjenjujući da je porazno da general Đurović bez i jednog razloga buide smijenjen glasovima gospođe Đurović i gospodina Abazovića.

“Samo da jedno od njih dvoje nije glasalo za razrješenje, general Đurović ne bi mogao biti razriješen sa mjesta načelnika Generalštaba jer se odluke donose konsenzusom. Naprotiv, gospodin Abazović i gospođa Đurović su prvo glasali za razrješenje generala Đurovića, a zatim podržali predlog suštinski gospodina Đukanovića da se general Lazarević imenuje za novog načelnika Generalštaba”, naveo je predsjednik Demokrata.

Prema njegovim riječima, takvim odnosom Abazovića i Đurović je jasno potvrđeno da sva moć stanuje u rukama gospodina Đukanovića i da su oni zapravo samo dizači ruku i izvođači njegovih planova.

“Koristim i ovu priliku da zahvalim generalu Đuroviću, dosadašnjem načelniku Generalštaba na profesionalnom i časnom držanju i odnosu kojim je pokazao da Vojska Crne Gore može i mora biti iznad bilo koje partije i da se njome može i mora rukovoditi profesionalno, jednako i bez diskriminacije prema bilo kome zbog čega i uživa veliko povjerenje i ugled i u domaćim i međunarodnim krugovima. Međutim, primitivna revanšistička pobuda pojedinih ljudi očito nema granica”, zaključio je Bečić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Medvedev posjetio separatistički region na istoku Ukrajine

To je jedna od najvećih ruskih delegacija koja je posjetila istočnu Ukrajinu od...

Estonija će zabraniti ulazak Rusima sa turističkim vizama

Estonski ministar vanjskih poslova Urmas Reinsalu rekao je nakon sjednice vlade 11. avgusta...

Vremenska prognoza za petak – 12. avgust

Više padavina u drugom dijelu dana. Vjetar slab do umjeren...

U Portugalu izgorjelo 10.000 hektara šume

Prema privremenoj procjeni Evropskog informacionog sistema o šumskim požarima, izgorjela je desetina od...

SAD pozvale na stvaranje demilitarizovane zone oko elektrane u...

„Borbe u blizini nuklearne elektrane su opasne i neodgovorne“, izjavio je neimenovani portparol...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare