Bivši Krivokapićev savjetnik: Stari režim neće imati milosti ako se vrati

Bivši savjetnik novoizabranog premijera Zdravka Krivokapića, Srećko Crnogorac, na Facebook-u je napisao da je 4. decembra 2020, Crna Gora dobila prvu demokratsku Vladu u svojoj istoriji, čiji je nesumnjivi legitimitet potvrdila većina predstavnika naroda u Skupštini izabranoj na parlamentarnim izborima. On tvrdi da “stari režim neće imati milosti ni prema kome ako se vrati”.

“Od danas, pred tom Vladom je herkulovski zadatak, nesumnjivo najteži u savremenoj Evropi. Bio bi to slučaj, sve i kada bi imala nepodijeljenu podršku unutar svih skupštinskih tijela, kada ne bi bilo očekivanog otpora i birokratske diverzije „trojanskih konja” unutar državne uprave, kada se ne bi morala obazirati na toksičnu prirodu nove opozicije, niti na moguće pokušaje stvaranja paralelnih struktura od strane onih segmenata sektora bezbjednosti koji bi se usudili da se odmetnu. Jer, nemojmo se zavaravati. Opasnost po demokratiju i dalje postoji i dopusti li se starom režimu da se na vlast vrati, ne samo nereformisan već, kako se iz retorike njegovih aktuelnih poslanika da jasno primijetiti, još dodatno radikalizovan i neskriveno ekstremistički, on neće imati nikakve milosti ni za koga – niti za slobodoumnog građanina, niti za istaknutog političara, ni za nepokornog radnika, ni za intelektualca, ni za svještenika”, poručuje on.

Crnogorac dadje: “Svi zajedno i dalje imamo jedno zlo da u potpunosti pobijedimo, jednu zemlju da na noge uspravimo i jedan narod da ujedinimo. Neka je sa srećom svim članovima nove Vlade, kao i svima nama, koji ostajemo da živimo, radimo i borimo se u ovoj našoj jedinoj domovini.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

NOVI SPORAN POTEZ: Реформы, sve po NATO standardima

Odmah nakon objavljene vijesti poslanik SDP-a Raško Konjević reagovao je komentarom na Tviteru, pitajući Ministarstvo da li je Čović...

Krivokapić tvrdi da se nije sreo sa Davidovićem

- U pitanju su apsolutne dezinfomacije. Premijer tokom čitavog dana nije napuštao kabinet, niti se sastao sa...

Radunović: Znao sam da neće biti poreske policije

Radunović je to saopštio u Osnovnom sudu na Cetinju u predmetu po tužbi bivšeg direktora ugašenog Sektora...

Medojević o Abazoviću: Da ga Milo usvoji i svi...

U posljednjoj objavi na Fejsbuku osvrnuo se na Abazovićevu izjavu za TV Vijesti koja se odnosi na...

Putin: Pandemija će se odužiti, neophodne nove mjere

“Epidemija će se odužiti, njeni nekontrolisani klasteri će ostati, ne postoje granice”, rekao je Putin na godišnjem...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare