Izvor:Pobjeda

Bojkotašima za plate 9.852 eura, 54 poslanika se odrekla polovine zarade

Skupština Crne Gore izdvojila je 126.143 eura za martovske neto zarade poslanika. Većina poslanika se, njih 54, odrekla polovine zarade i donirala je Nacionalnom koordinacionom tijelu za ublažavanje posljedica pandemije korona virusa.

Poslanički klub Demokratske Crne Gore, koji bojkotuje parlament tokom čitavog mandata, ukupno je za mart primio 9.852 eura. Plata Alekse Bečića je 1.451 euro.

Nijedna martovska zarada poslanika ovoga mjeseca nije premašila 2.000 eura. Međutim, toj cifri primakli su se predsjednik Skupštine Ivan Brajović (1.989 eura), Marija Ćatović iz DPS-a (1.987), kao i Branko Čavor iz DPS-a (1.906).

[irp]

Više od 1.800 eura primili su za mart Miodrag Vuković iz DPS-a (1.865 eura), Predrag Bulatović iz DF-a (1.838 eura), Marina Jočić iz DF-a (1.811), Jovanka Laličić iz DPS-a (1.851), Branko Radulović iz DF-a (1.892), Milorad Vuletić iz DPS-a (1.811), zatim potpredsjednik parlamenta Branimir Gvozdenović (1.808).

Filip Vuković (DPS) i Miodrag Lekić (Demos) primili su po 1.811 eura. Potpredsjednik parlamenta Genci Nimanbegu za mart je primio 1.583 eura.

Lideri DF-a, Andrija Mandić, Milan Knežević i Nebojša Medojević, primili su za mart 1.662, odnosno 1.496, odnosno 1.675 eura.

Poslanik koji ostvaruje pravo na zaradu po prestanku funkcije Miomir Pejović iz Demokrata primio je 1.424 eura. Pravo na nadoknadu po prestanku funkcije ostvaruje i bivši savjetnik predsjednika Skupštine Obrad Nenezić i njemu je isplaćeno 1.280 eura.

Martovska zarada generalnog sekretara Aleksandra Jovićevića iznosi 1.650 eura. Njegovi zamjenici, Mersudin Gredić i Marija Mirjačić, primili su martovske zarade od 1.310, odnosno 1.301 euro. Pomoćnice generalnog sekretara, Jelena Radonjić i Nataša Komnenić primile su 1.090, odnosno 1.080 eura. Brajovićevih osam savjetnika primilo je ukupno 10.478 eura.

Saglasnost Službi Skupštine da se polovina njihove martovske zarade uplati NKT-u dala su 54 poslanika. Svi poslanici Demokratskog fronta izdvojili su, kako su saopštili, po pola plate kako bi na taj način pomogli građanima kojima je najpotrebnije da kupe osnovne životne namirnice.

To je samo nastavak solidarnosti većine poslanika koji su donacijama željeli da doprinesu borbi protiv pandemije korona virusa.

Dio poslanika ranije je samoinicijativno donirao pola ili čitavu zaradu kako bi doprinijeli borbi protiv širenja korona virusa. Tako su poslanici DPS-a, odbornici i ministri iz te partije donirali 20.000 eura Kliničkom centru, a sam Andrija Nikolić (DPS) čitavu poslančku platu od 1.465 eura donirao je Domu zdravlja Nikšić. Andrija Popović (LP) donirao je NKT-u 10.000 eura. Poslanički klub DF-a uplatio je prošlog mjeseca od svojih zarada 10.000 eura kao pomoć pri kupovini zaštitne opreme neophodne građanima u borbi protiv širenja korona virusa. Svi funkcioneri SD-a, takođe su donirali pola zarade NKT-u, dok je Dritan Abazović (Ura) uplatio tom tijelu čitavu zaradu.

Demokrate su uplaćivale različite donacije – od hiljadu eura krojačkoj radnji u Nikšiću, preko namirnica Crvenom krstu koje su donirali odbornici te partije širom Crne Gore, do pomoći od hiljadu eura opštini Tuzi koju je uplatio poslanički klub Demokrata.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

Vučić: Srbija prihvatila novu metodologiju u pregovima sa EU

Poslije sastanka s predsjednikom Francuske Emanuelom Makronom, Vučić je novinarima rekao da je ta odluka Srbije “izazvala...

Beograd: Pet osoba osuđeno zbog nereda ispred Skupštine, dvoje...

Osuđenima su izrečene novčane kazne – dvojici po 80.000 dinara, jednom 40.000 dinara, dok su dvije osobe...

Kako oboriti Boltov rekord? Ne pretrčiš baš tačno 200...

Činilo se jedno kratko vrijeme da je američki sprinter Noa Lajls oborio svjetski rekord na 200 metara...

Bošković: Nikom iz vladajućih struktura nije palo na pamet...

"Kao što smo više puta nagalasili, ali i pokazali zdravlje je vrhunski prioritet kada je Vlada u...

Počinje gradnja novog mosta na Vruji

Izvođač radova, podgoričko preduzeće “Fidija” ugovorom se obavezalo da će radove završiti do kraja ove godine.

NAJČITANIJE

UPRKOS MJERAMA NKT-A: Iz Beograda za Crnu Goru za...

Ukoliko ste u prilici da sebi priuštite taj luksuz, onda za vas ne važe mjere Nacionalnog...

“ŽENE ZAUZET JE”: Bilder sa protesta u Beogradu postao...

Nemanja Milenović nije ni slutio da će dobiti preko noći ogroman broj obožavateljki i obožavalaca kada je usred...

Mrzim ovaj svijet u kojem muškarci oblače svoje žene...

Prenosimo dio govora Kijanu Rivsa koji je oduševio cio svijet: "Mrzim svijet u kojem muškarci...

Đurišić najavio tužbu protiv MUP-a: Nisam kriminalac, brat mi...

Ranko Crni Đurišić, kojem je prije dva dana oduzet žuti "Hamer", najavio je za Standard da će sjutra podnijeti...

Korona virus se možda prenosi vazduhom, ali ne baš...

Kada se pomene prenošenje korona virusa vazduhom, mnogi pomisle da je dovoljno proći pored zaraženog i da...

Komentari

avatar