Borančić: Vlada nas ponižava, Bar posljednja rupa na svirali kapitalnog budžeta vlasti

Bliži se kraj godine a Vlada Crne Gore nije uložila gotovo ništa u kapitalne projekte koji su predviđeni kapitalnim budžetom za 2021., da stvar bude još komičnija, Vlada ovakvo kočenje svih ulaganja i razvoja pokušava da predstavi kao uštedu u budžetu. Ipak, to im sve nije smetalo da se već sada pohvale kako će naredne godine dodatno povećati kapitalni budžet, koji ionako nizašta ne koriste. Ne lipši magarče do zelene trave, već komentarišu građani, kazao je odbornik Liberalne partije (LP) u Skupštini Opštine Bar Ammar Borančić.

Posebno je sramotan tretman grada Bara, kaže Borančić, u prijedlogu kapitalnog budžeta za 2022.

“Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, “zaslužio” je posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku. Ulaganja u Bar po glavni stanovnika su na nivou od 51,56 eura, dok se recimo za prvu sljedeću opštinu, Budvu, predviđa gotovo 100 eura, a da ne govorim o ostalim opštinama za koje iznosi ulaganja po glavni stanovnika idu i do 2.350 eura. Dakle građani Bara su očigledno zadnja rupa na svirali ove vlasti i jasno im je stavljeno do znanja koliko vrijedi njihov bolji život i razvoj u odnosu na sve ostale u državi”, pojasnio je odbornik LP.

Prema njegovim riječima, ovim se nastavlja “loša praksa pokušaja potpune marginalizacije Bara i ostavljanja lokalne uprave na cjedilu da se sama snalazi i ulaže sredstva” i u ono što je njena obaveza i u ono što je obaveza Vlade.

“Umjesto da država pomogne razvoj Bara, ona je samo kočnica pa čak i sopstvene obaveze odugovlači, možda čekajući neku predizbornu kampanju, dok građani čekaju i trpe. Uvjeren sam da će na ovakvu podcjenjivačku politiku Vlada dobiti jasan odgovor od građana Bara vrlo brzo”, zaključio je Borančić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Objavljeni konkursi za upis: Za master 1.760, za specijalističke...

“Konkursi su objavljeni u prilogu ove vijesti i u dnevnim novinama koje izlaze...

Orban: Briselski migracioni pakt propao, migranti su prešli rubikon

Orban je na društvenoj mreži "X" naglasio da je vrijeme da se svi...

Ministar Đeka za Standard: Odgovor na teroristički čin pokazao...

"Terorističi čin koji je, uz žaljenje za nevine žrtve, pokazao zrelost države Kosovo i kao bumerang se...

CDT: Monstat da javnosti predstavi metodologiju na osnovu koje...

Oni su pozvali Monstat da učini dostupnim javnosti ovaj važan dokument i da...

Vlahović: Povratak u devedesete kompletiran, slušamo istu naci-šovinističku propagandu

Kazao je da su stasale generacije kojima niko nije - smio ili umio...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare