Borančić: Vlada nas ponižava, Bar posljednja rupa na svirali kapitalnog budžeta vlasti

Bliži se kraj godine a Vlada Crne Gore nije uložila gotovo ništa u kapitalne projekte koji su predviđeni kapitalnim budžetom za 2021., da stvar bude još komičnija, Vlada ovakvo kočenje svih ulaganja i razvoja pokušava da predstavi kao uštedu u budžetu. Ipak, to im sve nije smetalo da se već sada pohvale kako će naredne godine dodatno povećati kapitalni budžet, koji ionako nizašta ne koriste. Ne lipši magarče do zelene trave, već komentarišu građani, kazao je odbornik Liberalne partije (LP) u Skupštini Opštine Bar Ammar Borančić.

Posebno je sramotan tretman grada Bara, kaže Borančić, u prijedlogu kapitalnog budžeta za 2022.

“Bar kao najveći, najmnogoljudniji i najperspektivniji grad na crnogorskom primorju, “zaslužio” je posljednje mjesto po veličini ulaganja iz kapitalnog budžeta Vlade po stanovniku. Ulaganja u Bar po glavni stanovnika su na nivou od 51,56 eura, dok se recimo za prvu sljedeću opštinu, Budvu, predviđa gotovo 100 eura, a da ne govorim o ostalim opštinama za koje iznosi ulaganja po glavni stanovnika idu i do 2.350 eura. Dakle građani Bara su očigledno zadnja rupa na svirali ove vlasti i jasno im je stavljeno do znanja koliko vrijedi njihov bolji život i razvoj u odnosu na sve ostale u državi”, pojasnio je odbornik LP.

Prema njegovim riječima, ovim se nastavlja “loša praksa pokušaja potpune marginalizacije Bara i ostavljanja lokalne uprave na cjedilu da se sama snalazi i ulaže sredstva” i u ono što je njena obaveza i u ono što je obaveza Vlade.

“Umjesto da država pomogne razvoj Bara, ona je samo kočnica pa čak i sopstvene obaveze odugovlači, možda čekajući neku predizbornu kampanju, dok građani čekaju i trpe. Uvjeren sam da će na ovakvu podcjenjivačku politiku Vlada dobiti jasan odgovor od građana Bara vrlo brzo”, zaključio je Borančić.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

“Napad na Spasojevića – teroristički napad na institucije sistema”

Napad na imovinu načelnika Izvršnog zatvora Predraga Spasojevića nikoga ne smije ostaviti ravnodušnim, poručuju stručnjaci. Ocjenjuju da...

Brazil: Zbog obilnih padavina proglašeno vanredno stanje

Južna brazilska savezna država Santa Katarina proglasila je u četvrtak vanredno stanje nakon obilnih kiša koje su...

Danas oblačno, uveče kiša

Kako je saopšteno iz Zavoda hidrometeorologiju i seizmologiju, kratkotrajno će biti sunčanih perioda, prvenstveno na sjeveru.

Slavlje na ulicama Prištine, Kurti i Osmani čestitali Švajcarcima

Vozeći se u automobilima okićenim albanskim zastavama, građani Prištine, u petak uveče proslavili su pobjedu Švajcarske nad...

Zimske bolesti disajnih organa: Evo koji su simptomi i...

Tokom pandemije kovida-19 smo se uvjerili koliki je značaj mjera lične higijene i pojačanog opreza u prevenciji...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare