Bošković: Katniću se crta meta; Knežević: Ovo nije iznenađenje već kontinuitet zarobljene države

Postoje osnovane sumnje da su djelovi bezbjednosnog sektora usko povezani sa kriminalnim klanovima posebno sa kavačkim i škaljarskim. Da nije bilo Europola teško da bismo došli do svih ovih podataka i informacija. Ovo nije iznenađenje već kontinuitet zarobljene države, kazao je jedan od lidera DF-a i predsjednik skupštinskog Odbora za bezbjednost i odbranu Milan Knežević.

Poslanik DPS-a i član Odbora za bezbjednost i obranu Predrag Bošković je istako da nije tačno da se državni organi nijesu bavili podacima Europola.

“Nije tačno da nijesu preduzimane radnje. Novi GST pokrenuo je inicijativu da sve ispita. Nije bilo koji portal taj koji je otkrio sve ovo, već Europol”, rekao je Bošković.

On je govoreći o kritikama upućenim na račun bivšeg Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića kazao da se takvim tvrdnjama crtaju mete i ugrožava bezbjednost službenika tužilaštva i policije.

Knežević je kazao da su podaci o bivšoj predsjednici Vrhovnog suda Vesni Medenici i njenom sinu Milošu već u oktobru 2021. bili raspoloživi Specijalnom državnom tužilaštvu.

“17.12. 2021. biva procesusiran Darko Lalović. Podatke o slučaju Medenica SDT je imao već u oktobru. Svakako da je Milivoje Katnić učinio sve da zataška ovaj slučaj kako bi samo Lalović bio osumnjičeni”, rekao je Knežević.

Na to Bošković rekao da treba pustiti da državni organi rade svoj posao.

“Osjetljiva su ovo pitanja. Što se mene tiče, svaki Glavni secijalni tužilac imaće podršku za bavljenje tom funkcijom i nećemo mu mi biti prepreka na tom putu”, istakao je Bošković.

Knežević tvrdi da je Milivoje Katnić zloupotrijebio svoj položaj u više navrata kada je riječ o Demokratskom frontu.

“Vesna Medenica je uhapšena zbog transkripta objavljenih na Libertasu iako ih je SDT imao još prošle godine. Katnić je sinoć saopstio nešto što je zgrozilo crnogorsku javnost. On rekao da nema elemenata krivičnog djela, a novi GST je formirao predmet”, istakao je Knežević.

Govoreći o Prisluškivanje Milivoja Katnića Knežević je rekao da je to vjerovatno imalo za cilj da se dođe do novih podataka o Katniću i Saši Čađenoviću.

“Ne želim da nikoga targetiram, ali nezavisna istraga treba da obuhvati Kantića i Čađenovića”, smatra on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Zelenski: Ukrajina počela da izvozi struju u EU

"Prešli smo važan korak u našem približavanju EU", rekao je sinoć predsjednik Ukrajine,...

Šćekić: Moguće ponovno pokretanje proizvodnje u Rudniku uglja u...

"Sve elektrane sada traže ovu sirovinu, tako da smo imali poziva i interesovanja...

Stejt department: “Otvoreni Balkan” temelj za jačanje ekonomija

"Sjedinjene Države podržavaju ove i druge komplementarne inicijative za zajedničko produbljivanje regionalne ekonomske...

Od danas ograničene marže na brašno, ulje, šećer i...

Ograničenjem marži ove životne namirnice bi mogle da budu jeftinije, a odluka je...

Radovanić: Članstvo Crne Gore u EU bilo bi vjetar...

Na evropskom skupu LEAD21 učestvovaće poslanici iz brojnih evropskih država: Poljske, Finske,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare