Bošković: Prisutnost međunarodne zajednice dovešće do poraza velikodržavnog nacionalizma mirnim putem

Događaji na Cetinju 5. septembra moraju se sagledati u širem kontekstu i oni moraju biti poslednji poziv međunarodnoj zajednici da spriječi divljanje veliko srpskog nacionalizma prije nego što bude kasno, rekao je u intervjuu za Balkan Insider poslanik DPS-a Predrag Bošković.

On je kazao da su već duže vremena upozoravali da je projekat “Srpskog sveta” veliko državni projekat koji je pokrenut sa najviših državnih adresa u Srbiji.

“Da li treba da se podsjećamo kakve su konsekvence imali slični projekti 90-ih godina. Mi na sceni imao istu politiku koju smo imali i tada i koja mora nedvosmisleno biti poražena. Prisutnost međunarodne zajednice bi dovela do poraza veliko-državnog nacionalizma na miran način. Međutim, ukoliko reakcija izostane, ovaj projekat će biti poražen kao i 1990-ih ali sa tragičnim posledicama po cijeli region, što će biti poraz za Evropu i evropske vrijednosti. Nažalost, Crkva Srbije je postala instrument velikosrpskog nacionalizma kao jedini entitet koji funkcioniše sa obije strane granice. Događaji na Cetinju su to dokazali.”, rekao je Bošković.

On seosvrnuo i na ekonomsku situaciju u Crnoj Gori rekavši da je ekonomska sudbina države u velikoj mjeri vezana za sadašnju Vladu i odluke koje donosi.

To iz razloga, kako je naveo, jer je Vlada napravila u prošlosti nekoliko poteza koje će imati negativne posledice u budućnosti.

“Da vas podsjetim da je nacionalna avio-kompanija ugašena, da imamo 13.000 više nezaposlenih nego prošle godine i da najoptimističnije prognoze govore da ćemo imati maksimalno 60 posto prihoda od turizma u odnosu na 2019. godinu, a pri tom se Ministar finansija otvoreno hvali netransparentnošću i time kako dva najvažnija ugovora uradio tajno. Do danas ne znamo uslove zaduženja od 750 miliona eura sa kraja prošle godine i potpuno je nejasno kako je zajam za auto-put hedžovan. Takođe, Aman rizorts je inicirao arbitražni postupak protiv Crne Gore i napuštaju posao u našoj zemlji. Toliko o ekonomskoj politici Vlade”, poručio je Bošković.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Bogdanović: Krivokapić bio potpuno u pravu kada je rekao...

Ističe da smo jedina država u kojoj vlast organizuje proteste protiv sebe. " Jedina...

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije: Milanović postao državni neprijatelj Ukrajine

Tačnije, njegovo ime nalazi sa na ekstremističkoj stranici Mirotvorac, koja objavljuje lične podatke samoproglašenih neprijatelja Ukrajine.

Janović: Svi zajedno moramo konačno staviti do znanja da...

" Svi zajedno moramo konačno staviti do znanja da je za nasilje i nasilnike-nulta tolerancija! Mnogo tužan...

Šolc u posjeti Bijeloj kući 7. februara

Oni će posebno razgovarati o obavezi da nastave diplomatskim putem i da udruženim naporima odvrate Rusiju od...

U Engleskoj maske i kovid-propusnice više nijesu obavezne

Ministar zdravlja Sadžid Džavid rekao je da mjere mogu da se ukinu, zahvaljujući uspješnom procesu vakcinacije i...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare