Izvor:Pobjeda

Bošković: Radili smo u najboljem interesu resora, moglo je još više i bolje

Još uvijek aktuelni ministar odbrane Predrag Bošković kazao je da vjeruje da je za posljednje četiri godine, radio u najboljem interesu resora na čijem je čelu. Ko radi, taj i griješi, navodi Bošković, pa tako vjeruje da se na izgradnji Vojske Crne Gore moglo raditi još bolje i više.

Komentarišući navode koji se sve češće mogu čuti u Crnoj Gori, da ambasade zapadnih zemalja insistiraju na tome da resor odbrane ne pripadne nekom od članova Demokratskog fronta, zbog osjetljivosti podataka i saradnje sa NATO, Bošković navodi da se nada da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im, kako kaže, politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor.

– Svakako da je Ministarstvo odbrane uvijek pod posebnom pažnjom, a činjenica da smo postali dio NATO porodice 2017. godine tome daje poseban pečat – kaže Bošković za Pobjedu, komentarišući to što je vojni resor kamen spoticanja u pregovorima nove parlamentarne većine.

Neophodno je, dodaje Bošković, podsjetiti i na izuzetan napredak kada je riječ o Vojsci Crne Gore, njenoj opremljenosti po savremenim standardima, kao i na izgradnji infrastrukture koja se konstantno unapređuje u cilju formiranja vojske kakva priliči našoj državi.

– Građanska, evropska i antifašistička država, koju intenzivno gradimo 14 godina, nalazi se pred izazovom da će biti skrajnuta s tog puta, opet uvučena u balkansko blato nacionalizma i velikodržavnih projekata. Iskreno se nadam da pojedini subjekti sadašnje većine takav scenario neće dozvoliti, iako im politička snaga ne daje preveliki manevarski prostor – navodi Bošković.

Kao najveći politički subjekt u Crnoj Gori, dodaje ministar odbrane, stojimo na raspolaganju njima i ostalima u Skupštini koji baštine iste vrijednosti, kako bi, kaže, odbranili strateške temelje Crne Gore kao što su multietnički sklad, vjersku toleranciju, evropske i evroatlantske vrijednosti.

Upitan da li je bilo propusta u radu njegovog resora u protekle četiri godine, Bošković kaže da je resor na udaru već duži vremenski period, prije svega, zbog, kako navodi uloge koju je odigrao u evroatlantskim integracijama i promovisanju patriotizma i izgradnje crnogorskog identiteta.

– Uvijek smo se borili za Crnu Goru, našu jednu svetinju i siguran sam da ćemo se izboriti protiv opasnih ideologija koje su se povampirile i rasplamsale – ocijenio je Bošković.

Vjeruje, kaže, da su za protekle četiri godine radili u najboljem interesu resora, za koji su se, kako ističe, izborili da se modernizuje u kratkom roku i to u mjeri kakva do sada nije zabilježena.

– Isto tako, ko radi, taj i griješi, pa vjerujem da se na izgradnji VCG moglo raditi još bolje i više – istakao je Bošković.

Bošković smatra i da nova većina teško da može da zagovara evroatlantsku politiku sudeći na osnovu kampanje koju su vodili u susret izborima (što su dokazivali paljenjem NATO zastave, itd) iako, kako kaže, pojedinci u to uvjeravaju.

– Uticaji trećih strana ne jenjavaju i bili su jako involvirani u dešavanja na crnogorskoj političkoj sceni. Ali ponavljam, nećemo dozvoliti ustanak fašizma. Slijedi nam nova borba za slobodnu, antifašističku i multietničku Crnu Goru. Ko god u novoj većini bude zastupao ovakve interese imaće našu podršku, a siguran sam i međunarodnih partnera – zaključio je Bošković.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

Real iščupao bod, Atletiko slavi Žoao Feliksa, pobjede Liverpula...

Real je u problemu nakon dva odigrana kola u Ligi šampiona - Madriđani su nakon poraza od...

Svjetski šampion na 100 metara suspendovan na dvije godine

Svjetski šampion u trci na 100 metara, američki atletičar Kristijan Kolmen suspendovan je danas na dvije godine...

Maradona u samoizolaciji

Maradona se odlučio na ovaj potez jer je jedna njemu bliska osoba zaražena, a argentinski mediji navode...

Vučić uči njemački, objavio snimak na Instagramu

Vučić je u video-objavi na Instagramu kazao da Merkelovu svi slušaju s pažnjom u Evropi, pa i...

U Italiji skoro 22 hiljade novozaraženih, širom zemlje protesti...

Ministarstvo zdravlja Italije je objavilo da su u posljednja 24 sata registrovane 21.994 nove infekcije koronavirusom i...

NAJČITANIJE

Meteorolozi najavljuju jednu od NAJHLADNIJIH zima na Balkanu!

Kako je za Blic kazao Marko Čubrilo, profesor geografije i zaljubljenik u meteorologiju, čije prognoze rado čitaju...

Đukanović na Božić može raspisati nove izbore, ako mandataru...

Prema članu 92 Ustava Crne Gore, Skupština se raspušta ako ne izabere Vladu u roku od 90...

Abazović: Danas sam razgovarao sa Božovićem

On je na Tviteru napisao da se sa Božovićem sastao usljed povećane diplomatske aktivnosti koju je imao u...

BALKAN-Detalji rasturanja kokaina: Od “premijer lige” do “narkoaviona”, Šarićeva...

Dobri kontakti sa lokalnom mafijom Dobri kontakti s lokalnim kriminalnim grupama i pristup kokainu...

Škrelja poslanici Bošnjak: Ja jedino da dođem da se...

U raspravu su se uključili i poslanici Raško Konjević i Boris Mugoša. Poslanik Luiđ...
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare