Bošnjačka stranka pouzdan partner međunarodne zajednice

Proevropske snage u Crnoj Gori moraju iznaći model, kako bi se izašlo iz političke krize i kako bi Crna Gora što brže nastavila svoj evropski put.

To je ocijenjeno tokom susreta poslanika Bošnjačke stranke Amera Smailovića i člana Predsjedništva BS Admira Šahmanovića sa specijalnim predstavnikom EU za Zapadni Balkan Miroslavom Lajčakom u Beču.

“Zajednički je konstatovano da Bošnjačka stranka, kao partija centra, koja u potpunosti podržava evroatlantske integracije Crne Gore, treba biti stožer svake buduće proevropske Vlade”, navode iz BS.

Smailović, Šahmanović i Lajčak su razgovarali o evropskoj budućnosti Crne Gore, šansama i perspektivama države, ali i mogućnostima njihovog bržeg ostvarenja.

“Konstatovano je da Crna Gora mora odlučnije nastaviti na planu ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog procesa. U tom pogledu, potrebno je da proevropske snage nađu model za izlazak iz političke krize i krenu u pravcu ubrzanja evropskih integracija“, navode iz BS

Lajčak je pozdravio konstruktivnu ulogu Bošnjačke stranke u političkim procesima i istakao da vidi Bošnjačku stranku kao čvrst oslonac i pouzdanog partnera međunarodne zajednice.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Dukaj sa Eskobarom u Stejt Dipartmentu: Jačanje sistema sajber...

Ministar javne uprave, mr Marash Dukaj, sastao se danas, u Stejt Dipartmentu, sa zamjenikom pomoćnika državnog sekretara za...

Popović: Abortus BIRN-a

BIRN je, konačno, odlučio da novinarka Kaćuša Krsmanović i građanska aktivistkinja Tijana Lopičić više nijesu baš neke...

Milionska prevara – Beransko “Agropolimlje” pod lupom tužilaštva

"Šta je sa drugim preduzećima koja su nastala iz ovog jednog, velikog preduzeća, ne znam”, rekao je...

Bilčik: CG u dubokoj ustavnoj krizi, potrebni vanredni izbori

"To nije istinska politička vlada. Crna Gora trenutno nema političku vladu i mora da je ima. Zemlja...

Direktor FBI: Kineska vlada kontroliše TikTok, to bi trebalo...

Vrej y je rekao da je FBI zabrinut da su Kinezi imali mogućnost da kontrolišu algoritam preporuka...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare