Burzanović: Abazović zaposlio 12 novinara Vijesti kojima je zajedničko neznanje

Predsjednik udruženja novinara Crne Gore Tihomir Burzanović, optužio je aktuelnu vlast i potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da je u prvih stotinu dana od njenog formiranja u Vladi zaposlio čak dvanaest novinara i saradnika koncerna Vijesti.

Burzanović je kazao da je svima zaposlenima zajednička nekompetentnost za posao za koji su angažovani i pripadnost koaliciji Crno na bijelo.

Tadić

Nekadašnji novinar Vijesti, sada savjetnik u MUP-u Radmilo Tadić za Gradski portal odbacuje sve optužbe na svoj račun i najavljuje da će se Burzanoviću omogućiti da svoje tvrdnje dokaže na sudu. 

Krcmanović

Novinarka Pobjede Kaćuša Krsmanović smatra da slučaj o kojem je riječ pokazuje u kakvom je i finansijskom i etičkom stanju koncern Vijesti.

Tihomir Burzanović kaže da novinari Vijesti koji su svoj angažman nastavili u Vladi Crne Gore nemaju potrebno znanje za obavljanje poslova na kojima se nalaze, dodajući da aktuelna vlast novinare drži u podređenom statusu kako bi na njih lakše uticala.

„Ogorčeni smo jer je napravljen dil između političara i vlasnika medija, koji praktično trguju novinarima: vi nama novac, mi vama medijski prostor. Novinari će i dalje biti bez ugovora o djelu, bez ikakve zaštite i svako će moći da ih napadne na ulici, da ih  vrijeđa, čak da im ugrozi život”.

Burzanović smatra da su novinari i saradnici Vijesti nezasluženo dobili angažman u Vladi Crne Gore.

„Uzmimo Radmila Tadića, koji je sada savjetnik u MUP-u! Šta on zna o MUP-u, osim ako nije bio njihov saradnik dok je radio u Vijestima, pa su ga sada povukli u Vladu? Šta je to radila Mila Kasalica ili Irena Radović? Sve su to kolumnisti Vijesti, a preporuka za posao im je to što su ili potjerani iz DPS-a ili su sklonjeni zbog određenih činjenja ili to što su pisali kolumne za Vijesti,“ pita Burzanović.

Radmilo Tadić, za koga Burzanović insinuira da je kao novinar bio saradnik policije, odbacuje sve optužbe i najavljuje da će zadovoljenje zatražiti na sudu.

„ Vijesti sam napustio prije deset godina. U karijeri sam bio novinar, odgovorni urednik i glavni urednik. O tome da sam saradnik policije nemam komentar, ali će Burzanović to morati da dokazuje na sudu.“

Tadić smatra da je Burzanović taj koji je nekompetentan i da je novinarsku asocijaciju na čijem je čelu pretvorio u nacionalističku organizaciju.

„Svako pati za onim čega nema, pa o tome i priča. Tako i taj Burzanović, koji j predsjednik nacionalističkog udruženja”, kaze Tadić za Gradski portal.

Novinarka Pobjede Kaćuša Krsmanović kaže da se koncern Vijesti nalazi u problemima sa etikom i finansijama, i da su zato njihovi novinari i saradnici prinuđeni da traže druge angažmane.

“Ako je istina da je dvanaest novinara koncerna Vijesti zaposleno u Vladi Crne Gore, onda to, po mom sudu, moze da ukazuje na dva problema. Prvi je etički i mnogo je značajniji za novinarsku profesiju, dok je drugi vezan za poslovanje  koncerna Vijesti, odnosno za njihove finansije. Vijesti su bile otvorena i direktna medijska podrška novoj vlasti; njihovi novinari su angažmanima koje su dobili u Vladi sada to očigledno naplatili. Drugi problem je finansijski: loša finansijska situacija u koncernu Vijesti prinudila je nvoinare i saradnike da traže druge poslovne angažmane.

Predsjednik udruženja novinara Tihomir Burzanović kazao je da su angažmanom novinara Vijesti u Vladi Crne Gore  vladine institucije postale netransparente i zatvorenije nego što je to bio slučaj ranije.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Čestitka povodom Dana Evrope: Zajedničkim snagama preuzimamo odgovornost jedni...

Zajedno sa književnicima, umjetnicima i sportistima, povodom Dana Evrope, poručili su da se danas, kada se svijet...

Japanska metoda štednje novca koja i te kako DJELUJE

Kako prenosi Bright Side, prvi korak je zapisivanje u svesku - ne u mobilni ili kompjuter! Uzmite...

Makron optužio Vašington i London da blokiraju izvoz vakcina

Makron kaže da je spreman da razmotri poziv američkog predsjednika Džoa Bajdena (Joe Biden) da se proizvođači...

U EGIPTU I TUNISU sve više zaraženih, zabranjeni izleti...

Takođe, biće zatvorene i sve velike javne plaže, a neće biti ni večernjih izlazaka, sjedenja u barovima, šopinga s...

PKCG: Neophodan Zakon o posredovanju u prometu i zakupu...

Inicijativu za izradu Zakona o posredovanju u prometu i zakupu nepokretnosti predstavila je advokatica Marija Kalezić, iz agencije...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare