Čekić smjenjuju danas, inicijativu poptisala i tri odbornika DPS-a

Predjednica Opštine Gusinje Anela Čekić čeka danas razrješenje nakon što je 20 odbornika te opštine potpisalo inicijativu za njenu smjenu. Lokalni parlament ima 30 odbornika, a među potpisnicima inicijative za odlazag Čekić su i tri imena iz njene partije, DPS-a.

Na njeno mjesto, kako Standard saznaje biće postavljen kadar Bošnjačke stranke i to najvjerovatnije Sanel Balić, predsjednik Opštinskog odbora Bošnjačke stranke.

Inicijativu su potpisala dva odbornika Bošnjačke stranke, sedam odbornika albanskih partija, šest odbornika Socijaldemokrata, po jedan iz Socijaldemokratske partije i Socijalističke narodne partije i tri odbornika Demokratske partije socijalista.

Smjenu predsjednice opštine pokrenula je Bošnjačka stranka, jer je Čekić razriješila dva njihova opštinska sekretara. Čekić je razriješila dužnosti sekretara za finansije Miralema Bekteševića i oduzela nadležnosti sekretarki za opštu upravu Samri Balić, nakon čega je Bošnjačka stranka saopštila da je ovakvim potezom dovela u pitanje opstanak koalicije u Gusinju i najavila da će na to imati adekvatan odgovor.

Sjednica SO Gusinje počinje u 10 časova.

Preuzmite našu aplikaciju

spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare