Čelanović: Jos jedna vesela Excel tabela Ministarstva ekonomskog razvoja

Da nam ova radna sedmica počne (kiselim) osmjehom pobrinuo se ''ekspert'' za ekonomiju, turizam, rad i još ponešto - naveo je funckioner Socijaldemokrata Miloš Čelanović.

Toliko sakupljenog znanja u jednoj tabeli koja je, prema njegovim riječima, na nivou početnika informatičkog kursa.

”Pa da krenemo redom. Veseli “ekspert” je svoje izlaganje o ekonomskom procvatu počeo izlaganjem o turizmu i poređenjem ove godine sa 2020. kada je cijeli svijet bio u potpunoj blokadi i turizma praktično nije ni bilo. Samo ste zaboravili rashodnu stranu ove sezone koja će kada se saberu troškovi zdravstvenog sektora koji je na koljenima, zagađenja životne sredine, održavanja preopterećene putne infrastrukture, komunalnih djelatnosti i tako dalje uveliko premašiti i ovih izmišljenih 700 miliona eura kojih nema ni na vidiku”, naveo je Čelanović.

Pohvalio se, kako je dodao ministar Jakov Milatović i povećanim izvozom za 35 miliona eura.

” A opet zaboravio jednu kolonu u kojoj bi pisalo da je uvoz za isti period povećan za 135 miliona eura. Suma sumarum, spoljno-trgovinski deficit je uvećan. Bravo eksperti. Ovaj “ekspert” nam je otvorio oči i sa suficitom u budžetu, transparentnom rashodnom stranom bužeta kao i sa pozitivnim efektima “programskog” budzeta”, kazao je Čelanović.

Stvari, kako je dodao, stoje ovako:

”Suficit u budŽetu, gospodo ekperti, nastao je tako što kapitalnih investicija nije bilo od kad ste se sastali. Rashodna strana u kapitalnom budžetu ove Vlade je nula. To znači da ekonomija (za koju ste Vi zaduženi) ne postoji. O vašoj transparentnosti najbolje govore tajna zaduživanja i ugovori bez javnih poziva i tendera do kojih ne mogu doći ni institucije i dobro organizovane nevladine organizacije, a kamoli građani koji bi po zakonu imali pravo na uvid”, ističe Čelanović.

Programski budzet je, podsjeća, usvojen  u junu, a implementaciju počela u julu.

”Vlada je bila  jedina u Evropi koja nije imala budžet do sedmog mjeseca. Time ste upropastili poljoprivredni sektor, uzdrmali zdravstvo i loše pripremili turističku sezonu. Ovu sezonu su iznijeli turistički privrednici na svojim leđima,a ne vi. I za kraj, kada doživljavamo ekonomski preporod imao bi nekoliko pitanja: Žašto je broj nezaposlenih veći za 11.000? Žašto cijene osnovnih životnih namirnica i nafnih derivata rastu ja sedmičnom nivou? Zbog čega nemamo nijednu direktnu stranu investiciju? Nema odgovora na ova pitanja još nekoliko mjeseci, dok se ne raziđete i pustite Crnu Goru iz okova nesposobnosti! Ova Vlada mora pasti”, zaključio je Čelanović.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Sjutra povremeno kiša, do 22 stepena

U večernjim satima padavine će u većem dijelu države oslabiti, a u planinama na sjeveru moguća je...

Brkovići i Popović pušteni na slobodu nakon što je...

Oni se terete za zloupotrebu ovlašćenja u privredi i pranje novca.  HTP „Boku“ je...

Gutereš ugostio Abazovića i Radulovića: Podrška svim aktivnostima UN...

Crna Gora kao ekološka država predstavlja odličan koncept. Radimo na daljem snaženju ekološke svijesti kako bi doprinijeli...

Muratović: Bošnjak pokušala da politički profitira na jednom tragičnom...

S obzirom na modele funkcionisanja Demokratskog fronta, kako je ocijenio, to ne bi bilo čudno, da Bošnjak,...

Medvedev: Dopala mi se Novakova izjava, vakcinacija privatna stvar

Đoković je rekao da ne zna da li će igrati na Australijan openu u januaru zbog striktnih...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare