Crnogorska kulturna mreža pokreće kampanju “Glasaj za Crnu Goru”

Imajući u vidu značaj predstoječih parlamentarnih izbora na kojima se odlučuje o daljoj sudbini naše države kojim će putem krenuti, Crnogorska kulturna mreža pokreće akciju “ Glasaj za Crnu Goru”. Akcija koja će se sprovesti u više crnogorskih gradova podrazumijeva razgovore sa građanima dijeljenje pozivnih pisama da glasaju za državotvorne partije i poklanjanje propagandnog materijala akcije i crnogorskih zastava, saopštili su iz Crnogorske kulturne mreže.

“Ovom akcijom želimo da apelujemo na građane da svoj glas bez obzira na lično nezadovoljstvo, zbog postupka neke državne ili lokalne administracije ili pak pojedinca, daju državotvornim partijama jer na taj način glasaju za Crnu Goru i spas njene suverenosti. Cilj akcije je na dan izbora olovka u ruci svih građana piše srcem za Crnu Goru”, saopšteno je iz CKM-a.

Oni ističu da je za našu državu veoma važno da većinu koja će vršiti izvršnu vlast ne dobiju političke partije koje žele da Crnu Goru uvrste u projekat velikosrpskog nacionalizma, kojem smo, kako navode, većinski na referendumu 2006. godine jasno rekli NE.

“Prethodnih mjeseci smo na ulicama naše države imali priliku da vidimo kako opozicione partije vide Crnu Goru, sa ikonografiom i zastavom koja simbolizuje 1918. godinu. Njihova eventualna pobjeda na predstojećim izborima otvorila bi put za organizovanje nove “Podgoričke skupštine” na kojoj bi Crna Gora opet nestala. Na drugoj strani imamo državotvorne partije koje bi, i pored svih svojih nedostataka, crnogorsku nezavisnost i izvjestan evropski put svojom pobjedom dodatno učvrstili. Zbog donošenja ponekad loših odluka koje se tiču neadekvatnog sankcionisanja nepoštovanja koje je permanentno iskazivano prema Crnoj Gori, danas smo došli u situaciji da su predstojeći parlamentarni izbori za našu državu podjednako kao i referendum koji je održan 2006. godine”, kazali su.

Dodaju da su parlamentarni izbori veoma važni za Crnu Goru i da svi moramo dati doprinos da na njima odbranimo crnogorsku suverenost i Evropski put.

“Pozivamo sve patriotske organizacije da se pridruže našoj akciji i da zajedno doprinesemo da izvršnu vlast ne budu vršili oni koji su nedavno proslavljali 100. godina od sramne Podgoričke supštine”, zaključuju iz CKM.

Preuzmite našu aplikaciju

Komentari

avatar

NAJNOVIJE

U Baru 111 osoba zaraženih koronavirusom

“U izvjesnoj mjeri se smanjio broj naših sugrađana koji se nalaze pod pojačanim nadzorom – trenutno ih...

Novi ministar zdravlja Češke ne želi da zatvara granice...

"Ne možemo uništiti privredu time da preduzmemo jednostavnu mjeru kao što je npr. zatvaranje zemlje. Koju god...

Legenda Formule 1 je teško, oporaviti se neće!

Naime, kako prenosi Korijere delo sport, u dokumentarnom filmu francuskog TMC-a, neurolog Erih Riderer otkrio je da je slavni...

Stefani Mulić sa 13 godina podvrgla se prvoj...

Ona na plastične operacije sada troši 15.000 eura godišnje. Stefani je istakla da su je mama i tetka uplele...

U Hrvatskoj 144 novozaražena, dvije osobe preminule

Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 1.894, saopštio je Štab civilne zaštite te države.

NAJČITANIJE

NEMA VIŠE ČEKANJA: Medojevićev PzP sa svojih pet poslanika...

Tvrd stav Abazovićeve koalicije o tome ko može biti dio vlasti, a ko...

Knežević i Mandić bez dogovora sa Abazovićem i pored...

Do sastanka lidera DF-a sa Abazovićem uz posredništvo SPC došlo je nakon što su prekinuti pregovori trojne...

MEDOJEVIĆ: “URA sa četiri mandata ucjenjuje, šta vam tu...

Insistiranje koalicije Crno na bijelo ili tačnije građanskog pokreta URA na ekspertskoj vladi,...

Ko pomene četnike i Amfilohija ne gine mu krivična...

Javnost je upoznata sa prijavom koju je ova NVO podnijela protiv novinara i publiciste Ranka Đonovića zbog autorskog teksta...

Balkan šokiran: Četnik premijer Crne Gore?

Do juče “anonimni” univerzitetski profesor, predvodnik najjače opozicione liste na nedavnim izborima, koji se za širu javnost...

Komentari

avatar