Izvor:danas

Da li je Vulin, koga je odavno trebalo proglasiti nepoželjnim u Crnoj Gori, platio boravišnu taksu?

Jedino što je tu relevantno jeste da li je gost u crnom platio boravišnu taksu, ironično je komentarisao za Danas Miodrag Vlahović, diplomata i predsjednik crnogorskog Helsinškog odbora za ljudska prava, današnji nenajavljeni dolazak srpskog ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina u Crnu Goru.

Informaciju da će Vulin boraviti u crnogorskoj prijestonici turizma osvanula je još juče na Twitter nalozima crnogorskih korisnika. U srpskim zvaničnim kanalima, na sajtu Ministarstva niti u najvama događaja novinskih agencija nije bilo riječi o tome da će srpski ministar danas doći u Crnu Goru.

Vulin je danas posjetio pripadnike Ronilačke jedinice Žandarmerije Republike Srbije koji borave na obuci u Bečićima. MUP Srbije u svom vlasništvu posjeduje hotel „Beograd“ na samom bečićkom šetalištu.

Na fotografijama koje kruže mrežama vidi se Vulin u čamcu u prisustvu pripadnika srpske Žandarmerije i nasmejanog domaćina Marka Bata Carevića, prosrpskog predsjednika Opštine Budva.

“Gradonačelnik Budve je tu da provocira. Riječ je o nacionalisti koji je objedinio funkcije predsjednika opštine i predsjednika ckrvene opštine, koji se sumnjiči za korupciju i ozbiljna krivična djela”, kaže za Danas Ljubo Filipović, izvršni kordinator Građanske inicjative 21.maj.

Ovo je, ukazuje, samo nastavak prednjačenja budvanskog rukovodstva u sprovođenju agende “srpskog svijeta”.

“Što se tiče Aleksandra Vulina, njega je odavno trebalo proglasiti za nepoželjnog u Crnoj Gori i zabraniti mu ulazak u Crnu Goru. Zbog izjava o tome da će razgoniti Crnogorce konjima i slično. Znam da zvuči radikalno, ali gledajući situaciju u Ukrajini, mislim da bi Crna Gora trebala da djeluje proaktivno i da svu imovinu srpske države, uključujući i hotel Beograd u vlasništvu MUP-a Srbije, ispred koga su ova dvojica paradirala u čamcu – blokira. Sa nasilnicima poput Vulina i Putina samo se tako razgovara”, zaključuje Filipović.

Crnogorska javnost se pita da li su o dolasku Vulina u Crnoj Gori obavješteni premijer ove zemlje Dritan Abazović i nadležna crnogorska Ministarstva. Bilo je i pitanja da li će ministar Vulin, koji ne propušta priliku da prijeti i kritikuje Crnu Goru, koji ne priznaje njene građane a predstavlja se kao zaštitnik Srba u Crnoj Gori i crkvene imovine SPC, doći na konju.

Podsjetimo, Vulin je prije nešto više od mjesec dana, prijetio: “Da Srbija hoće da naudi Crnoj Gori poslije Milovih 30 godina komandovanja vojskom, ne bi nam trebali ni ruski, ni kineski sistemi, dovoljna bi bila i konjica i to policijska, ona za razbijanje nereda, da ne potežemo i vojni konjički vod”.

To je, podsjetimo takođe, isti Vulin koji je tražio da se zabrani ulazak u Srbiju svima koji su u crnogorskom parlamentu glasali za Rezoluciju o Srebrenici. Stoga i ne čudi što je više crnogorskih poslanika doživjelo neprijatnosti od granične policije koja je pod komandom Vulina, po dolasku u Srbiju.

Ministar Vulin ovoga puta nije došao odjeven u srpsku uniformu vođen iskustvom od prije par godina kada mu je zabranjen ulazak Crnu Goru u srpskoj uniformi, jer po Članu 204 Zakona o strancima jasno je propisano pod kojim se uslovima stranac može kretati u stranoj uniformi u Crnoj Gori.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Uprava policije demantuje: Nije izdato naređenje o pripravnosti i...

- Navodi iz predmetne objave su netačni i niko od rukovodilaca Uprave policije nije dao bilo kakvo...

Eraković optužio IJZ i MZ za katastrofalne procente vakcinacije...

Ovaj rezultat je ocijenio katastrofalnim i kazao da je ova stopa vakcinacije vraćanje u srednji vijek. Konstatovao...

Spašeni turisti, satima zaglavljeni u stijeni u Vusanju

“Evakuacija sa nepristupačnog terena trajala je gotovo sedam sati”, saopštili su iz GSS-a.  . Oni...

Ukrajinski zvaničnik: Rusija granatirala Hmeljnicki, poginula jedna osoba; Kirilenko...

Prije nekoliko sati iznad tog područja ispaljene su četiri rakete, a snage protiv...

ISPORUKA STRUJE ZA ŽELJEZARU: Daka Davidović čeka EPCG do...

Očekuje da bi do petka, kada je zakazan novi sastanak radnika Željezare u vezi sudbine ove fabrike,...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare