test

Danijel Živković izabran za predsjednika DPS-a, Vuković, Eraković, Vuković Kuč i Dizdarević potpredsjednici

Standard

28/01/2024

22:15

Danijel Živković izabran je za predsjednika Demokratske partije socijalista, saopštio je predsjednik izborne komisije DPS Nikola Milović.

Na neposrednim unutarpartijskim izborima danas je za predsjednika Demokratske partije socijalista izabran Danijel Živković, a za potpredsjednike Aleksandra Vuković KučIvan Vuković, Jevto Eraković i Abaz Dizdarević.

Živković je izabran sa preko 96 odsto od ukupnog broja glasova.

“Danas smo odlučno, otvoreno i moderno obnovili i učvrstili ugled. Pokazali smo da smo moderna partija. Pravo glaso imalo je 23.344 članova, a iskoristilo ga je 16.835 članova ili 71,78 odsto. Preko aplikacije je glasalo 80,18 odsto, u odborima 17,77 odsto, pismom 0,02 odsto. Glasanje je proteklo bez nepravilnosti”, saopštio je večeras na konferenciji za novinare predsjednik Centralne izborne komisije DPS i poslanik te partije u Skupštini Crne Gore Nikola Milović.

Živković je dobio 16.492 glasa “ZA”, dok je protiv bilo 290 članova.

“Ivan Vuković dobio je 10824 glasova, Aleksandra Vuković Kuč 10723, Jevto Eraković 9864 i Abaz Dizdarević  6016”, rekao je Milović.

Portparol partije Miloš Nikolić je objasnio da, iako je kandidat za potpredsjednika Dušan Raičević imao 6508 glasova, što je više u odnosu na kandidata Dizdarevića, pravilnik nalaže da potpredsjednik mora biti makar jedna žena i makar jedan predstavnik manje brojnih naroda.

Elvir Zvrko je dobio 4.830 glasova.

DPS je ranije svim svojim članovima koji se nalaze u partijskim evidencijama i koji imaju pravo glasanja na prvim neposrednim unutarstranačkim izborima predstavila uputstvo za sam čin glasanja elektronskim putem preko dostupne aplikacije.

Na partijskom sajtu predstavljeno je na koji način je moguće obaviti glasanje, te tako učestvovati u odabiru predsjednika, odnosno potpredsjednika, koji će kao najviše partijsko rukovodstvo u narednom periodu predstavljati Demokratsku partiju socijalista.

Jedini kandidat za predsjednika DPS-a je aktuelni vršilac dužnosti lidera stranke Danijel Živković.

Za četiri potpredsjednička mjesta kandidovalo se šest partijskih funkcionera – Elvir Zvrko, Aleksandra Vuković-Kuč, Abaz Dizdarević, Dušan Raičević, Jevto Eraković i Ivan Vuković.

https://www.facebook.com/dps.mne/videos/421150130340172

Izvor (naslovna fotografija):

Izvor: DPS

Ostavite komentar

Komentari (0)