test

Danilović o građanima ispred manastira: Polusvijet koji drži barjake kao članske karte

Standard

07/08/2022

17:50

Polusvijet koji drži barjake kao članske karte drži čas Crnoj Gori kako valja i kako ne valja, poručio je danas lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je rekao i kako su neki “za tuđi sendvič i bidon nafte spremni da gurnu novi ugarak u temelj crkvene i necrkvene Crne Gore”.

On kaže kako se državna zastava “koristi kao peškir po ogradama”, što je u suprotnosti sa zakonom.

“Zar nije dovoljno što je gradonačelnik Podgorice u različitim oblicima kači na svaki stub rasvjete, na stubove od struje, rastegne i razapne na kanape iznad bulevara i tako drži od maja do kraja jula na temperaturama koje ih izobliče često do neprepoznavanja. Je li to patriotizam”, upitao je Danilović na Fejsbuku.

Ljudi, kaže Danilović, imaju zakonsku obavezu da poštuju državnu zastavu ali niko nema obavezu da je voli.

“Način na koji je usvojena i vrijeme kada je to urađeno trajno su podijelili narod jer je, s pravom, ogroman broj njih smatra kreacijom Ranka Krivokapića koja ničim ne podsjeća na slavnu, pa ni simboličku, istoriju Crne Gore. Ipak, iako je tako, sve dok je državna zastava, i oni koji je vole morali bi je čuvati od svojih često jadnih poriva”, rekao je lider UCG.

Danilović je optužio portale da su posijali “sušto i lažavo zlo” povodom slučaja monahinje koja je juče uklonila i bacila državnu zastavu.

“Monahinju je valjalo tražiti, naći i raspeti ispred Manastira ili Biljarde? Te iste monahinje, međutim, već decenijama ukrašavaju i obnavljaju nekada zapuštene manastire širom Crne Gore, oživljavaju dušu jedne nesrećne države koja je decenijama prije umjesto državnih zastava po ogradama, kitila manastire i crkvišta stadima koza, životinjskim izmetom i deponijama smeća. Te iste, bezimene monahinje, prvo su morale godinama dačistekorov, gnoj, ljudski nesojluk i gadluk, kojim su naši brkati posleratnijunaci zasrali svaku stopu negdašnjih svetih mjesta, prenoseći svetost na spomenike podignute sebi i sebi sličnima”, istakao je on.

Izvor (naslovna fotografija):

Goran Danilović

Ostavite komentar

Komentari (5)

Srupovi

07 Aug. at 20:04

Danilović zastavu očito ne voli, a poštuje koliko može mu to može koristiti. Vjerovatno da “brkati posle ratni junaci” nijesu cijenili ova sveta mjesta, jer su njihovi nastojnici zajedno sa imenjakom današnjeg mitropolita, listom( čast izuzecima,) bili na strani okupatora, a protiv pokreta za oslobođenje u kojem su bili ti brkati……

Bijeli Pavle

07 Aug. at 19:00

Kad litijaši kreću sa šifunjerima

piperka

07 Aug. at 18:25

Sjeća li se neko šta je Jevrem rekao ko je otac ovome izrodu? On se toga osloboditi ne može, jače je od njega i zato ovako aveta!

Tito

07 Aug. at 15:58

Cojek koji je ljubavio sa sluzbenicom dok je bio ministar.

Rukfaš

07 Aug. at 17:55

Možda bi bio zadovljan da držimo kante sa farbom…