Danilović o građanima ispred manastira: Polusvijet koji drži barjake kao članske karte

Polusvijet koji drži barjake kao članske karte drži čas Crnoj Gori kako valja i kako ne valja, poručio je danas lider Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

On je rekao i kako su neki “za tuđi sendvič i bidon nafte spremni da gurnu novi ugarak u temelj crkvene i necrkvene Crne Gore”.

On kaže kako se državna zastava “koristi kao peškir po ogradama”, što je u suprotnosti sa zakonom.

“Zar nije dovoljno što je gradonačelnik Podgorice u različitim oblicima kači na svaki stub rasvjete, na stubove od struje, rastegne i razapne na kanape iznad bulevara i tako drži od maja do kraja jula na temperaturama koje ih izobliče često do neprepoznavanja. Je li to patriotizam”, upitao je Danilović na Fejsbuku.

Ljudi, kaže Danilović, imaju zakonsku obavezu da poštuju državnu zastavu ali niko nema obavezu da je voli.

“Način na koji je usvojena i vrijeme kada je to urađeno trajno su podijelili narod jer je, s pravom, ogroman broj njih smatra kreacijom Ranka Krivokapića koja ničim ne podsjeća na slavnu, pa ni simboličku, istoriju Crne Gore. Ipak, iako je tako, sve dok je državna zastava, i oni koji je vole morali bi je čuvati od svojih često jadnih poriva”, rekao je lider UCG.

Danilović je optužio portale da su posijali “sušto i lažavo zlo” povodom slučaja monahinje koja je juče uklonila i bacila državnu zastavu.

“Monahinju je valjalo tražiti, naći i raspeti ispred Manastira ili Biljarde? Te iste monahinje, međutim, već decenijama ukrašavaju i obnavljaju nekada zapuštene manastire širom Crne Gore, oživljavaju dušu jedne nesrećne države koja je decenijama prije umjesto državnih zastava po ogradama, kitila manastire i crkvišta stadima koza, životinjskim izmetom i deponijama smeća. Te iste, bezimene monahinje, prvo su morale godinama dačistekorov, gnoj, ljudski nesojluk i gadluk, kojim su naši brkati posleratnijunaci zasrali svaku stopu negdašnjih svetih mjesta, prenoseći svetost na spomenike podignute sebi i sebi sličnima”, istakao je on.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Cijene nafte porasle prema 78 dolara

Cijene nafte porasle su u četvrtak na međunarodnim tržištima prema 78 dolara, zbog očekivanja da će ublažavanje...

Jovaniću i pripadnicima njegove grupe blokirana isplata skoro 900.000...

Odluku o privremenoj blokadi bankovnih računa ovih optuženih za malverzacije u stečajnim postupcima donio je sudija za...

Danas novi sastanak šefova svih poslanika: Ima li dogovor...

Nije poznato gdje se stiglo sa pregovorima nakon prošlog sastanka i da li su stavovi o sudijama...

Nacija na zrnu graška: Prva prava srpska bajka

Djeca, kaže reklama u Novostima, s oduševljenjem reaguju na knjigu čim vide korice. (slika gore)

Abazović demantovao i da će Temeljni ugovor biti potpisan...

DPS izmisli nešto da skrene pažnju. Jedna te ista priča - rekao je Abazović.

NAJČITANIJE

5 KOMENTARA

guest

5 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
piperka
piperka
07/08/2022•18:25 18:25

Sjeća li se neko šta je Jevrem rekao ko je otac ovome izrodu? On se toga osloboditi ne može, jače je od njega i zato ovako aveta!

Rukfaš
Rukfaš
07/08/2022•17:55 17:55

Možda bi bio zadovljan da držimo kante sa farbom…

Bijeli Pavle
Bijeli Pavle
07/08/2022•19:00 19:00

Kad litijaši kreću sa šifunjerima

Tito
Tito
07/08/2022•15:58 15:58

Cojek koji je ljubavio sa sluzbenicom dok je bio ministar.

Srupovi
Srupovi
07/08/2022•20:04 20:04

Danilović zastavu očito ne voli, a poštuje koliko može mu to može koristiti. Vjerovatno da “brkati posle ratni junaci” nijesu cijenili ova sveta mjesta, jer su njihovi nastojnici zajedno sa imenjakom današnjeg mitropolita, listom( čast izuzecima,) bili na strani okupatora, a protiv pokreta za oslobođenje u kojem su bili ti brkati……