Demokrate: Abazović i dalje nije svjestan da mu riječ nema nikakvu političku težinu

U moru kontradiktornih intervjua Dritana Abazovića, moramo priznati da je ovaj najkontradiktorniji, poručile su Demorkate nakon večerašnjeg intervjua premijera Abazovića na TV Vijesti. Oni su poručili premijeru da treba da podnese ostavku.

Prvo, smatraju Demokrate, Abazović očito i dalje, kako kažu, nije svjestan da su mu propali koncepti obje Vlade “u kojima je sa tri poslanika imao najveći dio vlasti, da mu ne vjeruje 90 odsto Parlamenta, te da mu riječ nema nikakvu političku težinu”.

“Drugo, Abazović kaže da je neodgovorno omogućiti da mandat daje Đukanović, a prethodno je Đukanović dao i mandat, ali i glas svih poslanika DPS-a upravo Abazoviću. I ne samo to, Abazoviću je dao mandat na riječ Abazovića, i to bez ijednog, a kamoli potpisa 41 poslanika. Dotle ide povjerenje na relaciji DPS – Abazović. Dosta je jeftinih trikova i varanja naroda i države na sedmičnom nivou”, navode Demorkate.

Poručuju Abazoviću da podnese ostavku.

“Gospodine Abazoviću, podnesite ostavku i stvorite pretpostavke da birači koji su pobijedili 30 avgusta ponovo pobijede, kroz izbor nove Vlade ili kroz sprovođenje izbora. Mi u prevarantske modele i koalicije u kakve ste Vi ulazili nećemo ulaziti, kakvu god odluku da donese Predsjedništvo Demokratske Crne Gore u odnosu na 19. avgust, jer mi za razliku od Vas nijesmo DPS igrači, nijesmo ni mali, ni veliki DPS-ovci, mi smo poslanici koje su birali birači koji su pobijedili 30. avgusta. Mi njih predstavljamo i u ime njih govorimo, tako da smo obavezani narodnom odlukom da branimo narodnu pobjedu”, ističu Demokrate.

Ističu da će o  inicijativi za izglasavanje nepovjerenja “DPS-URA-SNP Vladi” čija su, kažu, najtvrđa opozicija, vrlo brzo odlučiti.

“Mi na stolu za odlučivanje naših organa imamo samo inicijativu za izglasavanje nepovjerenja DPS-URA-SNP Vladi čija smo najtvrđa opozicija od prvog dana i o njoj ćemo vrlo brzo odlučiti. Ako se u međuvremenu pojavi i neka druga pisana inicijativa, koju je Abazović usaglasio sa najmanje 32 poslanika, kao ozbiljan subjekt, koji ima devet poslanika, razmotrićemo i nju”, zaključuju Demokrate.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

UN: Gušenje građanskih i političkih prava u okupiranim djelovima...

Od svog posljednjeg izvještaja u julu, posmatrači UN prijavili su dramatičnu eskalaciju rata u Ukrajini. Novi izvještaj...

Otvorena klinika Džihana Abazovića i partnerke Ane Brnabić

Ceremoniji otvaranja prisustvovao je veliki broj zvanica. Ova opšta bolnica se prostire na više od 3500 kvm.

Zelenski: Oslobodili smo desetine gradova na jugu i istoku...

"Ukrajinska vojska napreduje na prilično brz i moćan način na jugu zemlje u kontekstu trenutne odbrambene operacije",...

Dvojica državljana Crne Gore optuženi zbog šverca 5,4 tona...

U saopštenju objavljenom na sajtu tužilaštva pomenute države, napominju da su zatražili i zadržavanje mjera pritvora koje...

Berbok odgovara Poljskoj: Pitanje reparacija zbog Drugog svjetskog rata...

Govoreći na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim poljskim kolegom Zbignjevom Rauom, Berbok je, međutim, rekla da...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare