Izvor:Dan

Demokrate dale kandidate za ministre

Demokratska Crna Gora sinoć je, prema informacijama Dana, proslijedila mandataru Zdravku Krivokapiću spisak kandidata za ministre u novoj vladi koji bi trebalo da pripadnu toj stranci.

Prethodno su čelnici Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević i predsjednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković, proslijedili su mandataru za sastav nove vlade Zdravku Krivokapiću pismo o zajedničkom dogovoru o raspodjeli resora, dok će se, kako su saopštili, o kandidatima-imenima naknadno izjasniti.

U pismu, koje je potpisao lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić, obavještavaju mandatara Krivokapića da se odriču jednog resora, i to Ministarstva nauke, kako bi pokazali da im nisu važne fotelje, već principi.

Kako nezvanično saznaje Dan, Ministarstvo nauke je trebalo da pripadne Branku Raduloviću, koji je odlučio da se odrekne tog resora kako bi omogućio da Nebojši Medojeviću pripadne potpredsjedničko mjesto u Vladi u čijij bi nadležnosti bile reforme i koordinacija u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, koje mandatar nije predložio, tj. planirao pri raspodjeli, i to kroz ministarstvo bez portfelja.

“Profesor Radulović je bio izričit da podnese žrtvu samo da se dođe do rješenja. A sve kako bismo vidjeli da li je Krivokapić spreman na kompromis ili ne. Ako on to odbije, onda to nije reformska vlada i značilo bi da mandatar ne želi lidera PzP-a u Vladi. Tako da je sad lopta kod Krivokapića”, saopšteno je Danu nezvanično nakon sastanka lidera DF-a i SNP-a.

Lider PzP-a Nebojša Medojević izjavio je sinoć u dnevniku na Javnom servisu da će PzP ukoliko mandatar Krivokapić odluči da Vlada bude isključivo ekspertska, bez lidera Demokratskog fronta (DF), glasati za Vladu, ali da neće učestvovati u njenom radu.

“Dobili smo pismo od mandatara koji u sastavu svoje vlade ne planira nijedno mjesto koje će se baviti reformama i demokratskom tranzicijom, što jasno govori da ovu vladu formira „druga porodica”. Mi vidimo da ovaj premijer nije reformski premijer, da ta vlada neće biti reformska, da neće biti promjena. PZP neće učestvovati ni u jednoj antireformskoj vladi, niti u vladi kontinuiteta. Krivokapić još ima vremena da razmisli”, kazao je Medojević.

Kako je dodao, za reforme je potrebno ogromno znanje, hrabrost, posvećenost, odlučnost i ljubav prema Crnoj Gori, “što mandatar nema“.

Kako saznaje Dan, za Građanski pokret URA je crvena linija sektor bezbjednosti. Iz te stranke su nezvanično za Dan kazali da mandataru nisu dostavili imena kandidata, da su od početka tražili da im se da sektor bezbjednosti i da sa nacionalnim i državnim interesima Crne Gore nema pogađanja.

Preuzmite našu aplikaciju

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare

NAJNOVIJE

O ukidanju mjera Njemačka odlučuje tek početkom januara

On je apelovao na građane da vode računa o higijeni i sprovode mjere socijalne i fizičke distance...

Lukovac: Uplitanje crkve u vođenje spoljne politike apsolutno neustavno

Komentarišući izjavu episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija u vezi sa proglašenjem ambasadora Srbije Vladimira Božovića za nepoželjnu osobu u...

U Hrvatskoj i Sloveniji preminulo 105 kovid pacijenata

Na bolničkom liječenju su 2.273 pacijenta a od toga je na respiratoru 260 pacijenata, prenosi Indeks.

U BiH registrovane 664 novozaražene osobe, 44 preminule

Zavodu za javno zdravlje Federacije BiH prijavljeno je 1.399 uzoraka, od kojih su 573 pozitivna na korona...

Nova škola u znak sjećanja na Novku Ubović, poznatu...

U znak sjećanja na nju, članovi njene familije izrazili su želju da doniraju finansijska sredstva za izgradnju...

NAJČITANIJE

guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare