Demokrate DPS-u: U ovoj igri, dragi tigrići, mi diktiramo pravila – a vi ste već potonuli

Nema kod nas prostora za političke igre, vi u naše zamke upadate praktično trenutak nakon što ih postavimo. U ovoj igri, dragi tigrići, mi diktiramo pravila, a vi ste već potonuli, poručili su u Demokratskoj Crnoj Gori odgovarajući na izjavu Demokratske partije socijalista (DPS) da principijelnost Demokrata počinje i završava se foteljom predsjednika Skupštine.

Oni kažu da je upravo funkcija predsjednika Skupštine jedan od najboljih pokazatelja “čuvene principijelnosti” Demokrata.

“Tako je prije godinu i po dana Aleksa Bečić odbio da prekine sjednicu o njegovom razrješenju, odbio da ostane na poziciji predsjednika Skupštine ili postane premijer glasovima DPS-a i na jedan od najdostojanstvenijih načina po ocjeni svih, otišao sa mjesta predsjednika Skupštine. A tako je i sada odbio da za predsjednika Skupštine bude izabran presudnim glasom poslanika sa liste koju je predvodio DPS. Tačnije glasovima skaj stranke”, poručili su u toj partiji odgovarajući DPS-u.

I uvijek će, kažu, odbiti – ne samo Bečić nego svi u Demokratama.

“Koji čovjek, koji drži do časti i obraza, bi pristao da ga izabere stranka čiji su visoki funkcioneri izvor konstantnih skandala, skrivajući se iza kodnih imena i kriptovanih komunikacija? Koji čovjek, koji čuva bar trunku morala, bi prihvatio podršku stranke koja je postala svojevrsna fabrika za proizvodnju optuženih i uhapšenih krupnih riba, od direktora Uprave policije, pomoćnika direktora, visokih policijskih funkcionera, koji obrukaše i značku i uniformu, specijalnog državnog tužioca, preko predsjednika Privrednog suda i predsjednice Vrhovnog suda do direktora javnih preduzeća i predsjednika upravnih odbora i bordova direktora. Stranke koja je u zemlju pustila regionalne kasape Belivuka i Miljkovića, stranke čije je funkcionere lakše prebrojiti u zatvoru nego na slobodi. Stranke čija je notorna praksa proizvodnja sramote i optužnica koje tjeraju na crvenjenje cjelokupnog naroda i države. Vi? Da li biste vi sve da se domognete vlasti, pozajmljujući ne samo jednog, već čitavu legiju poslanika, ukoliko bi to spasilo vaše talentovane preduzetnike, eksperte za sušenje ljudskog mesa na Njegušima i funkcionere koji kule i gradove sagradiše u saradnji sa kriminalnim klanovima i licima sa kodnim imenima. No, ne brinite, imamo mi odgovor za vas. Imamo hrabrost i mogućnost da vas zaustavimo”, naveli su oni.

Iako se kaže ‘i nad popom ima pop,’ Demokrate poručuju da su oni više od toga.

“Mi smo korektivna sila koja ne dopušta manipulacije. Mi nismo oni sa kojima ste se ulizivali tokom predsjedničke kampanje, niti smo oni koji će biti laka meta vaših političkih taktika. Oni koji će pasti pred vašim političkim lukavstvima. Nas ne možete podmititi, obmanuti niti zastrašiti”, poručuju Demokrate.

Kažu da su ponosni što su DPS doveli u situaciju u kojoj “se ruše sopstvenim glasovima”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Udes u Bijelom Polju, nema povrijeđenih

Do udesa je došlo oko 20.30 časova, kada su se sudarila dva vozila bjelopoljskih registarskih oznaka.

Terzić o sukobu Adžića i Rmandića: Svi koji su...

Apsolutno me ne zanima. Neka komentarišu i nevladine organizacije i mediji nakon ovoga šta god hoće. Mene...

Ženu 17 godina držali u zatočeništvu, ljekari UKC-a RS...

Žena, koju su navodno članovi njene porodice godinama držali u zatočeništvu, primljena je u UKC 12. septembra...

Gazdić: Poglavlje 27 zatvaramo u 2025. godini

Naš najveći izazov u pregovaračkom procesu sa Evropskom unijom je usvajanje briselskih standarda iz oblasti zaštite životne...

Terzić: Abazović i Kovač došli na lice mjesta nakon...

On tvrdi da je uviđaj bio završen prije nego su došli. " Dok ne...

NAJČITANIJE

1 komentar

guest

1 Comment
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Miro
Miro
19/09/2023•17:20 17:20

Becic je jedan u onih 41 dizaca ruku za najvecu pljacku u istoriji CG. Tkz tu ugovor je nezapamcena korupcija i veleizdaja CG zbog koje ce svi izrodi ( kad tad) u Spužu okoncati.