Todorović iz DF-a dvije godine predsjednik Opštine Berane, potom Ćulafić iz Demokrata; Demokrate: Manjinska vlada poražena u opštini Berane

Manjinska vlada poražena je u opštini Berane i kažnjeni su svi njeni akteri. Formiranjem vlasti koje je započelo današnjim izborom Novice Obradovića za predsjednika Opštine prvi put od uvođenja višepartizma tom opštinom neće rukovoditi DPS ili SNP, odnosno pomenuti subjekti biće zajedno parlamentarna opozicija u narednom mandatu, saopštila je Demokratska Crna Gora.

Kako se navodi u saopštenju, predsjedništvo Demokrata na jutros održanoj 30. sjednici dalo je saglasnost na Sporazum koji je pregovarački tim te stranke u Beranama – u sastavu Damjan Ćulafić, Novica Obradović i Božo Premović – postigao u vezi formiranja vlasti u Opštini Berane.

“Saglasno pomenutom Sporazumu koji je verifikovalo Predsjedništvo Demokrata, funkcioner Demokrata, Novica Obradović biće i u narednom mandatu predsjednik Skupštine opštine, dok će prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine vršiti nosilac liste DF-a Vuko Todorović, a posljednje dvije godine nosilac liste Demokrata Damjan Ćulafić. Gospoda Ćulafić i Todorović će se rotirati i na poziciji potpredsjednika Opštine na po dvije godine, dok će drugi potpredsjednik Opštine biti funkcioner grupe građana Berane sad”, piše u saopštenju.

Dodaju da je predsjedništvo još jednom izrazilo zadovoljstvo zbog odličnog izbornog rezultata Demokrata na lokalnim izborima u Beranama koji su potvrdili “da građani prepoznaju i nagrađuju puteve političke dosljednosti i držanja date riječi, a kažnjavaju puteve političke izdaje i neprincipijelnosti”.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

Meloni: Cijena energije prioritet, braniću nacionalni interes

Đorđa Meloni se obratila javnosti na poljoprivrednom sajmu u Milanu, prvi put poslije...

Vuković: Pobijedićemo u Podgorici 23. oktobra da niko ne...

''Siguran sam da će, osim partija koje su predstavljale okosnicu državotvornog bloka uoči...

Đukanović: Neću raspustiti parlament, neustavno ponovo razmatrati predloženog mandatara

U ekskluzivnom intervjuu za Glas Amerike Đukanović je rekao da će nastaviti sa...

Zirojević o hapšenju Miloševića: Sad je jasno što mu...

"Dobra vijest za sve trafike, akumulatore i bicikla u Crnoj Gori! Sad je...

Da li je Daka Davidović napustio CG? Ko je...

Nezvanične su i informacije da se Davidović više ne nalazi u Crnoj Gori...

NAJČITANIJE

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare