Demokrate: URA umjesto ekspertske sada hoće nestranačku Vladu

Nakon što su iz GP URA odgovorili na prijedlog premijera Zdravka Krivokapića, poručujući da je rekonstrukcija Vlade Crne Gore moguća samo putem ekspertsko-nestranačkog principa, te da je izglasavanje Tužilačkog savjeta apsolutni državni i društveni prioritet, reagovali su iz Demokrata.

Iz Demokratske Crne Gore poručuju da je GP URA “konačno jasno odredila da je protiv tog sporazuma”, te da je njihov lider Dritan Abazović zajedno sa DF-om pisao i dogovarao tužilačke zakone.

Napominju da GP URA sada umjesto ekspertske, sada hoće nestranačku Vladu.

“S obzirom na činjenicu da je javnost veoma dobro upoznata sa svim aspektima situacije i da se jasno vidi ko od početka bezuslovno podržava promjene a ko stalno uslovljava, nećemo dužiti. URA-ino neutemeljeno tumačenje sporazuma trojice lidera prvo demantuje sam sporazum u kom jasno piše da će nova, demokratska Vlada biti ekspertska, konstituisana od kadrova kojis u stručnjaci iz konkretnih oblasti bez obzira na njihovu političku, vjersku, nacionalnu ili bilo koju drugu osobenost. A zatim ih demantuje ih i sam premijer svojim predlogom druge faze pregovora”, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.

Sve što je premijer predložio, napominju iz Demokrata, zasnovano je na sporazumu, ali je veoma dobro što se, kako kažu, “URA konačno jasno odredila da je protiv tog sporazuma”.

“Sad umjesto ekspertske hoće nestranačku Vladu. I to može biti prihvatljivo, ali će URA morati da izađe iz te Vlade, kao i svi njeni članovi Vlade. Nećemo dozvoliti krajnje drsku ideju da GP URA ovom društvu izdaje tapije prvo na status eksperta, a zatim i na tumačenje sporazuma. Svi ovi obrti, ove drame, dizanje tenzija “zbog principa” su već viđeni. Ali “principijelni” moraju da znaju da ovog puta na to neće pristati građani ove zemlje koji su osvojili pobjedu nad mafiokratskim režimom DPS-a”, dodaje se u saopštenju.

Što se tiče podmetanja ko je sa kim sklapao dogovore i na koji način i po koju cijenu, naglašavaju iz te Partije, najbolje svjedoči jučerašnji istup Milana Kneževića, koji je jasno “naveo da su oni iz DF-a zajedno sa Dritanom Abazovićem pisali i dogovorili tužilačke zakone i druge paket aranžmane”.

Napominju da URA nije demantovala Kneževića, jer kako kažu, “Knežević govori ono što svi znamo”.

“Konačno, zašto Demokrate toliko insistiraju na nepartisjkom Tužilačkom savjetu građani Crne Gore su imali prilike da vide sinoć u emisiji “Načisto na TV Vijesti: ovo društvo nema luksuz da ikad više dobije stranačku ličnost u instituciji koja ima da obavi presudan posao za budućnost ove zemlje i koja po logici stvari mora biti nepristrasna! Nikad više “milivoje” bilo koje partije! Zato nezavistan T”, dodaje se u saopštenju.

Jedino sa čime se apsolutno složu jeste “da se razlikujete od Demokrata. I to suštinski”.

“Mnogo je razlika, i mnogo ubjedljivih primjera koji te razlike potvrđuju, ustalom kao i razloke sa DPS-om, ali da ovog puta sublimiramo suštinu: ideološki se razlikujemo jer mi ne favorizujemo nijednu naciju, već su u našem vrednosnom sistemu sve nacije apsolutno ravnopravne. Ideološki se razlikujemo i po tome što nijednom čovjeku ne osporavamo pravo na lično vjersko, nacionalno ili bilo koje drugo svojstvo i samoodređenje, niti ga žigošemo ili mu lijepimo etikete zbog vršenja tog prava, a niti izmišljamo, poput vas u namjeri da nam u informerskom stilu lažima i gadostima nanesete štetu. Moralno se razlikujemo jer je za nas dogovor svetinja, data riječ je temelj, i ne postoji partijski ili lični interes koji to može ugroziti”, navedeno je u saopštenju.

Zato, kako kažu, od početka jedini “podržavamo Vladu u kojoj nas nema, i jedini radimo sve da do stabilizacije dođe”.

J”oš jednom pozivamo GP URA da ne slijede želje Veljovića i naredbe Vučić(ević)a, nego da pročitaju još jednom sporazum koji su potpisali prošle godine i da stanu iza svojih riječi i svog potpisa od prije godinu dana. Jer Crna Gora više nema ni dan za gubljenje”, zaključuje se u saopštenju.

Preuzmite našu aplikaciju

NAJNOVIJE

SD-LP: Suverenističke partije da formiraju vlast koja će raditi...

"Svojim glasom, pokazali ste da vrednujete ne samo naš doprinosdosadašnjim rezultatima u lokalnoj vlasti, već ste i...

Bošković o izborima u tri opštine: Uzeli smo 37...

"U tri opštine koje predstavljaju Crnu Goru u malom, uzeli smo 43% glasova ili 37 mandata više...

Smolović: Pokušaćemo da povećamo koalicioni kapacitet i formiramo buduću...

"Naša ambicija je bila da samostalno vršimo vlast, međutim okolnosti su bile druge. Ne možemo reći da...

Eraković: Otvoreni smo za formiranje vlasti u sve tri...

DPS je još jednom potvrdila dominaciju. " Osvojili smo između 40 do 50 glasova...

SD: Državotvorne partije da formiraju vlast u sve tri...

“Nastavićemo da pružamo važan doprinos očuvanju državnog dostojanstva koje odlazeća vlast već punu godinu vrlo svjesno na...

NAJČITANIJE

2 KOMENTARA

guest
2 Comments
Najpopularniji
Najnoviji Najstariji
Inline Feedbacks
Pregledajte sve komentare
Eagles
Eagles
08/10/2021•16:29 16:29

Nakon visemjesecne mimikrije, konacno ste pokazali svoje pravo lice!

cedo
cedo
08/10/2021•20:50 20:50

kakakav to covjek moze da trazi nesto a sam to krsi on je jedini politicar u vladi, budi covjek i izadji iz iste u protivnom si .ista